Boede i samme lejlighed som den danske Guantánamo fange

- Men jeg mødte aldrig Slimane, siger Ismael Debboub

Ismael Debboub, fotograferet i Center Sandholm, hvor han nu lever på 'tålt ophold' (Foto: Jan Unger)
Ismael Debboub, fotograferet i Center Sandholm, hvor han nu lever på 'tålt ophold' (Foto: Jan Unger)

Ismael Debboub, 64, terrorist og bankrøver på 'tålt ophold' i Center Sandholm, nord for København, er blevet kædet sammen med den danske Guantánamofange, Slimane Hadj Abderrahmane.

- Men jeg har aldrig mødt ham, siger Ismael Debboub om

Se også: Internet-side: Danske konvertit dræbt i Syrien .

Ismael Debboub begik den 2. juli 2001 sammen med to medgerningsmænd bankrøveri mod Jyske Banks afdeling på Falkoner Alle på Frederiksberg. Røveriet endte med en skudduel, hvor røverne skød sig fri, og en betjent blev ramt af skud i benet.

Forud for røveriet opholdt Debboub sig i Aarhus.

LÆS OGSÅ:

Se også: De er uønskede i Danmark

- Det er rigtigt, at Slimane og jeg har boet i den samme lejlighed i Aarhus. Men ikke samtidig. Jeg kom til Danmark den 29. juni 2001, nogle dage inden, vi skulle begå bankkuppet på Frederiksberg, siger Ismael Debboub og fortsætter:

- Jeg opholdt mig i Aarhus, og boede i en lejlighed, som jeg fik stillet til rådighed af en anden af de dømte i sagen, en herboende hardcore ekstremist. Senere har jeg fået at vide, at Slimane også har boet i den samme lejlighed. Men jeg mødte ham ikke.

En dengang 46-årige algier, der boede i Brabrand, blev i 2004 dømt for at have huset de tre algirske bankrøvere i sin lejlighed både før og efter røveriet samt at have forsynet dem med våben og ammunition.

SE TV:

Ismael Debboub, 64, er dømt for terrorisme i Frankrig. (Foto: Jan Unger) Samfund - 28. mar. 2013 - kl. 13:09 TV: Terrorist på 'tålt ophold' i Danmark

At Frederiksberg og Aarhus politi i det hele taget kunne anholde den herboende algier på hans bopæl i Brabrand den 6. november 2003, skyldtes, at PET overvågede miljøet omkring moskeen på Grimhøjvej i Brabrand, hvor den 46-årige algier ofte kom. De tre algierske røvere angav ikke deres danske forbindelse.

Det var på baggrund af telefonaflytninger at PET kunne hjælpe politiet på vej med at bevise, den 46-åriges andel i bankrøveriet på Frederiksberg.

Den danske Guantánamofange, Slimane Hadj Abderrahmane, der selv har delvis algiersk baggrund, var ikke sigtet i sagen, men blev afhørt som vidne. Han fortalte om sin tilknytning til den tiltalte fra Brabrand, og sin sympati for FIS, og at han havde fungeret som pengekurer for manden i Aarhus, idet han tre gange havde transporteret kontanter til en kontaktperson i Algeriet i 2000 og 2001.

Køb Ekstra Bladet i dag og læs hele historien om Ismael Debboub, der er havnet på 'tålt ophold' i Center Sandholm

1 af 2 Den danske Guántanamo-fange, Slimane Hadj Abderrahmane, der nu er rapporteret omkommet i Helllig Krig i Syrien, vidnede i retssagen. (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Ismael Debboub, fotograferet i Center Sandholm, hvor han nu lever på 'tålt ophold' (Foto: Jan Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere