Verdens seværdigheder bliver mørklagt en time

Sluk: Verdensnaturfondens klima-initiativ 'Earth Hour' bliver markeret i over 150 af verdens lande

Foto: Carsten Snejbjerg
Foto: Carsten Snejbjerg

Operahuset i Sydney, Eiffeltårnet og New Yorks Empire State Building samt Brandenburger Tor i Berlin og Londons Buckingham Palace kommer ikke til at stråle med deres sædvanlige lys lørdag aften, når millioner af mennesker verden over slukker lamperne som led i den globale klimakampagne 'Earth Hour'.

I Danmark vil lyset på Den Lille Havfrue være slukket, og en del danske virksomheder, der støtter Earth Hour, har arrangeret særlige events i den mørke time.

Sidste år deltog over 150 lande i begivenheden, som i år er udvidet til også at omfatte Palæstina, Rwanda, Surinam og Tunesien.

Initiativet til kampagnen blev taget i Sydney i 2007 af Verdensnaturfonden, WWF.

- Det, som begyndte som en event i Sydney i 2007 med to millioner mennesker, er nu blevet en tradition i hele verden siger Dermot O'Gorman, lederen af WWF i Australien.

Initiativet i 2007 havde til formål at gøre både virksomheder og privatpersoner mere opmærksomme på CO2-forureningen

Mørklægningerne gennemføres 20:30 lokal tid i deltagerlandene, hvor lyset skal være slukket i en time i en symbolsk støtteaktion for planeten.

I Australien bliver deltagerne i år opfordret til at slukke strømmen for altid og i stedet gå over til vedvarende energi. Derfor vil Operahuset i Sydney ikke ligge hen i mørke, men gløde grønt.

I restauranter vil der blive spist i skæret fra levende lys.

I Kina vil lyset blandt andet blive slukket i Shanghais berømte kolonihavnefront The Bund, og i den centrale kinesiske storby Wuhan vil lyset gå ud på Yangtze Flodbroen.

Herhjemme har knap 50 af landets kommuner meldt sig ind i kampen for klimaet ved at deltage i Earth Hour. De fleste slukker i den forbindelse dele af gadebelysningen og lyset på udvalgte kommunale bygninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere