Engell: Lærerballade kan sprænge regeringen

SF kan ende med at forlade regeringssamarbejdet på grund af skolelærernes potentielle storkonflikt, lyder det

Hans Engell (Foto: Jan Unger)
Hans Engell (Foto: Jan Unger)

Den uløste konflikt om lærernes arbejdstid har potentiale til at sprænge regeringen.

Hvis ender med et politisk indgreb, der ikke viser forståelse for skolelærernes krav, kan det hårdt trængte SF blive nødt til sige farvel til sine regeringspartnere for at undgå en forværret krise hos sit i forvejen frustrerede vælgerkorps.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Konflikten mellem lærerne og kommunerne er så giftig en sag, at den kan føre til en sprængning af regeringen, skriver den tidligere konservative minister i sin klumme i Ekstra Bladet.

- Det handler om partiets kernevælgere, som vil føle sig enormt svigtet, hvis SF lægger stemmer til et hårdt indgreb, tilføjer han og skriver, at indgrebet kan trække lange skygger og kaste SF ud i en ny vælgerkrise.

Kort før midnat fredag brød forhandlingerne om lærernes arbejdstid sammen. Kommunerne og lærerne skiltes uden resultat, og sandsynligheden er dermed øget for, at lockouten af cirka 50.000 lærere træder i kraft om en uges tid.

En sådan storkonflikt vil skabe en højspændt politisk situation, vurderer Hans Engell. Socialdemokraterne og De Radikale har lagt sig op af kommunernes linje, og det vil give problemer for SF, lyder det.

- I SF's ekstremt besværlige situationen, hvor vælgere og politikere flygter, er det spørgsmålet, om de kan lægge ryg til et sådant indgreb, som jo gennemføres sammen med Venstre, skriver Hans Engell i Ekstra Bladet.

- Det er sket før, at partier har forladt en regering på sager, der for de fleste andre virkede mindre vigtige, men som fyldte meget for et bestemt parti. Tager SF et brud med regeringen på den sag, vil folkeskolelærerne jo klappe fra nu til juleaften, mener han.

Fredagens sammenbrud i forhandlingerne, der bekræftes af både kommuneforeningen KL og Lærernes Centralorganisation, kommer efter langvarige tovtrækkerier om lærernes arbejdstid.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere