Vejene fyger til på snedækkede Bornholm

Der står sneplove klar i flere af Bornholms byer til at rydde vejene for ambulancer og brandfolk

Det fyger så meget med sne på Bornholm, at politiet fraråder al unødig udkørsel.

Klippeøens småveje er nu så sneglatte og ufremkommelige, at billister bør holde sig fra dem. Og de større landeveje er også ved at fyge til, lyder status fra ordensmagten natten til lørdag.

- Det er rigtigt, rigtigt glat herovre, fortæller vagtchef Henrik Schwarz fra Bornholms Politi ved 1-tiden natten til lørdag.

- Snefygningen volder problemer, og vi fraråder al unødig udkørsel. De små veje ude på landet er mere eller mindre lukket til, og vi forventer faktisk også, at de overordnede veje lukker til i løbet af natten, tilføjer han.

Øen i Østersøen har allerede haft en stribe snestorme i løbet af vinteren, og der ligger i øjeblikket store mængder sne rundt omkring.

- Det sidste, jeg har læst, er, at DMI har målt den gennemsnitlige snedybde på omkring 40 centimeter, fortæller Henrik Schwarz fra Bornholms Politi.

Men myndighederne har også taget sine forholdsregler og står klar til at komme nødstedte borgere til undsætning i det skrappe vintervejr.

- Vi har en sneplov i Nexø, Rønne og Allinge. I Allinge har vi også en PMV (pansret mandskabsvogn, red.) stående på beredskabscentret. Det er hjælp til ambulancer, brandvæsen og så videre, fortæller politiets vagtchef.

Nattefrosten når helt ned til syv minusgrader på Bornholm, og vinden er jævn til hård, oplyser DMI.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere