Forsker: Sammenbrud er et spil for galleriet

Lærere og KL er uprofessionelle: Kun forligsmanden afgør, om der er sammenbrud, siger arbejdsmarkedsforsker

Lærerformand Anders Bondo Christensens melding om, at forhandlingerne i Forligsinstitutionen med KL om lærernes arbejdstid var brudt sammen er et spil for galleriet.

Det siger professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Det er et spørgsmål om at plante aben på KL's skuldre. Men det er for begge parters vedkommende uklogt, uskønt og uprofessionelt, siger Henning Jørgensen til Ritzau.

Det er hverken KL eller Danmarks Lærerforening, der bestemmer, hvornår der er et sammenbrud, når de forhandler med forligsmand Mette Christensen for bordenden.

- Det er forligsmand Mette Christensen. Det er hende, der sidder for bordenden, og det er hende, der bestemmer, hvornår der er et sammenbrud, fordi hun har udtømt alle muligheder.

- Forløbet er med til at svække forligsmanden og Forligsinstitutionen, siger Henning Jørgensen.

Anders Bondo siger dog til Ritzau, at forligsmand Mette Christensen over for parterne havde erklæret, at sammenbruddet var en realitet.

- Forligsmanden gav tydeligt udtryk for, at der var tale om sammenbrud og ikke længere noget at forhandle om, inden Michael Ziegler og jeg orienterede medierne om det, siger Anders Bondo.

KL's Michael Ziegler og lærernes Anders Bondo Christensen skændtes for åben skærm på TV2 News efter sammenbruddet. Derefter gik de op til forhandlingsbordet igen. Men et par timer efter var aftenens andet sammenbrud en realitet.

Henning Jørgensen kalder forløbet uprofessionelt, uklogt og uskønt og peger på, at KL er den part, der har klaret sig dårligst i pressen i det lange forløb, mens lærerne har formået at skabe sympati omkring deres sag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere