Vi køber Sverige tilbage

Næsten 12.000 svenske ødegårde er på danske hænder

Arkivfoto: Tommy Söderlund
Arkivfoto: Tommy Söderlund

Der var engang, hvor dele af Sverige var dansk - Og nu ser det ud til, at vi langsomt er ved at købe noget af det tabte tilbage.

Drømmen om en svensk ødegård lever i bedste velgående, og rekord mange danskere ejer nu et fritidshus i Sverige - uanset om det er krisetider, skriver DR København.

Med næsten 12.000 svenske fritidshuse på danske hænder er antallet af danskejede fritidshuse i Sverige nu det højeste nogensinde.

Forklaringen er enkel, når man spørger i foreningen Danske Torpare, der repræsenterer danske familier med hus i Sverige.

- Naturen er meget anderledes, og for mange danskere er det en drøm at komme op og få et hus ved en sø. Der er store skove og masser af plads, siger sekretariatschef Lars Arent til DR København. Og så er det stadig billigere at købe fritidsbolig på den anden side af broen. Ifølge Lars Arent er priserne på en svensk ødegård i Småland i Sydsverige faldet med 13 % det seneste år.

De billige boligpriser har fået en ny type købere på banen, forklarer Lars Arent.

- Hvor det tidligere var familier, der erhvervede sit eget sted, så sker der nu det, at flere og flere danner en forening og danner et fællesskab, siger Lars Arent til DR København.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere