Studerende kræver erstatning af Trykkefrihedsselskabet

Mand, der af Trykkefrihedsselskabet blev udelukket fra debatmøde på grund af sit navn, kræver nu erstatning

Den studerende Jihad Taha blev udelukket af Trykkefrihedsselskabet til debatmøde om ytringsfrihed. Foto: Jens Dresling
Den studerende Jihad Taha blev udelukket af Trykkefrihedsselskabet til debatmøde om ytringsfrihed. Foto: Jens Dresling

Efter han blev udelukket fra at deltage i debatmødet om ytringsfrihed, der fandt sted på Christiansborg den 21. februar, har den 20-årige studerende Jihad Taha nu krævet erstatning af Trykkefrihedsselskabet, der ved med til at arrangere mødet.

Det siger han til politiken.dk.

- Jeg kan bekræfte, at min advokat på mine vegne har fremsendt et erstatningskrav til Trykkefrihedsselskabet, lyder det fra Jihad Taha.

- Jeg har inden min beslutning været i kontakt med flere advokater, som er enige om, at mine rettigheder er blevet krænket. Jeg er blevet udsat for diskrimination på samme måde som personer, der på grund af etnicitet ikke kan komme ind på diskoteker, tilføjer han.

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, var hovedtaler på debatmødet, der fandt sted kun to uger efter, at han blev forsøgt skudt foran sit hjem.

Og i en mail til metroXpress den 19. februar fortæller bestyrelsesmedlem Torben Mark Pedersen, at man havde valgt at afvise Jihad Taha adgang af "sikkerhedshensyn".

Men den 20-årige hovedperson har hele tiden været overbevist om, at der lå andet bag.

- Jeg har aldrig nogensinde været på kant med loven, og jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle blive afvist, hvis ikke det var på grund af mit navn, sagde Jihad Taha til metroXpress to dage før mødet.

Jihad Taha er født i Danmark af en palæstinensisk far og en egyptisk mor. Ved siden af sit studie i politologi på RUC er han aktiv i blandt andet Red Barnet Ungdom.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere