Hårdt år for Vestas fordobler løn til bestyrelsen

Belgisk forslag om en ekstern granskning af Vestas blev stemt ned af aktionærerne

Der bliver ingen granskning af vindmøllekoncernen Vestas. Og bestyrelsen fik lønforhøjelse. Det var to vigtige punkter, som aktionærerne tog stilling til på generalforsamlingen i Vestas.

Et forslag fra det belgiske advokatfirma Deminor, der på opfordring fra 105 institutionelle investorer i januar krævede en omfattende granskning af de interne forhold i Vestas, fik ikke opbakning på generalforsamlingen i Vestas.

Det blev ifølge Ritzau Finans stemt ned med overvældende flertal. Heller ikke Dansk Aktionærforening eller Vestas-bestyrelsen var begejstret for den eksterne granskning af koncernen, fordi nogle investorer havde tabt penge.

- Jeg har respekt for kritikken, men jeg ser fremad. Jeg har kigget i bakspejlet i et år nu, sagde bestyrelsesformand Bert Nordberg på generalforsamlingen som svar på flere indlæg fra kritiske aktionærer.

Han betegnede året som turbulent og svært, ikke kun for Vestas, men for hele branchen.

- Der var store nedskrivninger, lavere ordreindgang, og vi har måttet se konkurrenter gå konkurs. Hele energimarkedet blev vendt på hovedet i 2012, sagde Bert Nordberg.

De store arbejdsopgaver gjorde, at aktionærerne igen med stort flertal besluttede at fordoble basislønnen til formand Bent Nordberg og næstformanden Lars Josefsson for deres ekstraordinære slid for vindmølleselskabet sidste år.

Bert Nordberg får dermed godt to millioner kroner i grundhonorar i stedet for det normale beløb på 975.000 kroner, og næstformand Lars Josefsson kan se frem til et grundhonorar på 1,32 millioner mod normalt 650.000 kroner.

Også de menige bestyrelsesmedlemmer fik forhøjet deres honorar. Vestas-aktionærerne forlod dog generalforsamlingen med formandens forsikringer om, at holde ledelsen i stram snor og ansvarlig

- Vi har sat et hold af fem personer med indsigt og erfaringer, og jeg synes, vi har skabt en dynamisk ledelse med veldefineret ansvar og fokusområder, sagde Bert Nordberg.

- De skal dog også holdes i stram snor, fastslog bestyrelsesformanden, ifølge Ritzau Finans.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere