Trafikaftale kan skabe 11.000 nye job

Dagens offentliggjorte trafikaftale vil skabe job til betonfolk, kloakfolk, murere og tømrere. Men også købmænd, bagere, slagtere, vognmænd og malere kan se frem til opsving, vurderer Dansk Byggeri. Få det store overblik over aftalen her

Godstransporten kan med den nye trafikaftale se frem til bedre adgangsforhold på blandt andet Esbjerg havn. (Foto fra portesbjerg.dk)
Godstransporten kan med den nye trafikaftale se frem til bedre adgangsforhold på blandt andet Esbjerg havn. (Foto fra portesbjerg.dk)
Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

For at få den optimale visning af grafikken, skal du bruge Firefox eller Chrome-browser. Er du mobilbruger så se grafikken her!
----------

Tirsdag blev en aftale om en ny Storstrømsbro offentliggjort, og i går var det så finansieringen af en ny motorvej mellem Herning og Holstebro, der faldt på plads.

I dag fremlagde transportminister Henrik Dam Kristensen (S) så en samlet trafikaftale med en samlet indsprøjtning på cirka 10 milliarder kroner til trafikale forbedringer i hele landet.

Udover de to førstnævnte projekter betyder det blandt andet et forbedret skinnenet, ny Storstrømsbro, bedre adgang til havne og en ny fast brugerbetalt forbindelse over Roskilde Fjord.

Se også: Her skal vestjydernes nye motorvej ligge

I grafikken øverst her på siden kan du læse mere om de enkelte punkter i trafikaftalen, der blandt andet også fastlægger linjeføringen af en række kommende vejprojekter, som der nu er sat penge til ekspropriering af til.

Aftalen er faldet på plads mellem regeringen, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- I et land som Danmark er det helt afgørende, at du har mobilitet. Det er med til at skabe yderligere muligheder for vækst og dermed arbejdspladser.

- Når det gælder mobilitet, er der to ting i det. Når du skal bygge, er der beskæftigelse i det, og bagefter, når du har bygget, så giver det nye muligheder for at skabe regional og lokal vækst, siger Henrik Dam Kristensen til Ritzau.

Se også: Brobygge-boom: Her er de fire nye broer

Formanden for Dansk Byggeri, Niels Hansen, vurderer, at motorvejsbyggeriet mellem Herning og Holstebro alene vil skabe i omegnen af 1000 nye job, og i løbet af en 10-årig periode regner han med, at trafikforliget vil generere op til 11.000 job, når man også medregner andre faggrupper.

- Der er betonfolk, kloakfolk, murere og tømrere, når det står på. Men de skal jo også have rundstykker og pålæg, så man kan komme langt ud i periferien med nye job til købmænd, bagere, slagtere, vognmænd og malere, siger Niels Hansen til Ritzau.

Se også: Kø-kaos forude på Køge Bugt Motorvejen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere