Redningspakke på Cypern giver store kursfald i Asien

En økonomisk redningspakke til banksektoren på Cypern har resulteret i røde tal på de asiatiske børser.

Aktiekurserne dykkede mandag kraftigt på flere ledende børser i Asien. Både i Tokyo, Hongkong og Shanghai meldes der om store fald.

Kursfaldet skyldes en ny redningspakke for banksektoren på Cypern med kontroversielle tiltag, som investorerne nu frygter også kan blive taget i brug i lande som Spanien og Italien.

I Japan faldt Nikkei-indekset med 2,71 procent, mens det bredere Topix-indeks mistede 2,2 procent.

Aktiekurserne i Hongkong dykkede med 2,3 procent, mens der også i Seoul var tilbagegang på knap én procent efter dagens handler.

Shanghai kunne notere et tab på 1,37 procent, mens aktiekurserne i Sydney gik i minus med godt to procent, hvilket er det laveste niveau i to uger.

- Selv om redningspakken i Cypern skal til afstemning, så kan situationen meget vel føre til et frasalg af euroen og en mere risikobaseret holdning blandt investorerne, siger David Baran, vicedirektør i Symphony Partners.

- Men i betragtning af forventningerne til den nye ledelse i Japans centralbank ser euroen ud til at falde mere mod dollaren end mod yennen, tilføjer han.

Mandag meddelte russiske regeringskilder, at der endnu ikke er taget beslutning om at forlænge et tidligere nødlån til Cypern på 2,5 milliarder euro.

Der hersker også usikkerhed om, hvorvidt russiske investorer skal deltage i rekapitaliseringen af bankerne på den kriseramte ø.

EU-embedsmænd har tidligere sagt, at de forventer, at Rusland forlænger lånet med fem år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere