Falck forventer få sneuheld mandag

Ifølge Falck er danskerne gode til at køre i sne. Alligevel har de mandskab klar til at hjælpe dagen igennem.

Falck håber på en 'stille' snestorm. FOTO: POLFOTO
Falck håber på en 'stille' snestorm. FOTO: POLFOTO

Mandskabet hos Falck krydser fingre for, at de kan nøjes med at trække danskerne fri, når mandagens snefald rammer.

Danskerne bliver nemlig bedre til at køre i sne, jo længere ind i sæsonen, vi kommer.

- I det første snevejr sker der altid lidt flere uheld. Men her senere på sæsonen er danskerne gode til at køre i god tid og efter forholdene, fortæller pressechef i Falck, Mikkel Andreas Beck.

Alligevel står ekstra mandskab på standby over hele landet, så Falck med kort varsel kan opruste, efterhånden som sneen breder sig.

Mandag forventer Mikkel Andreas Beck størst aktivitet i Syd- og Sønderjylland, men også på de sydlige øer og Sydsjælland er der risiko for mange udrykninger på ugens første dag.

- Vi har støvlerne på og skovlene klar og er forberedt på det værste, siger Beck.

Foreløbig har der ikke været nogle større udrykninger ud over de forventelige fritrækninger, oplyser han.

For Falck kan mandag blive en generalprøve på det snevejr, der rammer tirsdag og som, ifølge DMI, bliver noget voldsommere.

- Vi forventer, at det bliver værst i Sjællands-området, hvor der i tirsdagsdøgnet kan falde næsten op til 20 centimeter sne, fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Resten af landet skal dog også forberede sig på et ordentligt skud sne. Og selvom temperaturerne kun ligger lige under frysepunktet, kan snefygning og blæstens styrke nemt få kulden til at føles som en iskold vasker i ansigtet.

I Nordsjælland er det endnu ikke begyndt at sne, men også her har man rustet sig til situationen.

- Beredskabet er klar med bæltekøretøjer til blandt andet at assistere ambulancer ved udrykning, hvis det skulle blive nødvendigt, fortæller politiets vagtchef Hans Gosvig.

Alt i alt forventer DMI, at den sydlige del af landet får fem til 10 centimeter sne mandag. Da vejret samtidigt er rimeligt blæsende, vil det også give anledning til en del snefygning, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere