Verdensledere styrer mod Vatikanet til Frans' fest

Topfolk fra USA, Europa og Latinamerika er blandt gæsterne til den nye paves indsættelsesprædiken

Angela Merkel deltager i ceromonien for Pave Frans. AP Photo/Markus Schreiber)
Angela Merkel deltager i ceromonien for Pave Frans. AP Photo/Markus Schreiber)

Vatikanet ruller sine røde løbere ud for præsidenter og premierministre, som kommer til den katolske miniputstat, hvor den nyslåede pave Frans tirsdag kommer i rampelyset med sin officielle indsættelsesprædiken.

Den tyske kansler, Angela Merkel, Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, og hans franske modstykke, Jean-Marc Ayrault, er blandt topfigurerne fra den politiske scene i Europa, som deltager i ceremonien.

På denne liste finder man også EU-præsident Herman Van Rompuy og kommissionsformand José Manuel Barosso.

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, som selv er katolik, ankom sent søndag aften til Rom. Her befinder præsidenten fra pavens hjemland, argentinske Christina Kirchner, sig allerede.

Hun har tidligere tørnet sammen med paven, da han som ærkebiskop i hovedstaden Buenos Aires modarbejdede lovforslag om at give homoseksuelle lov til at gifte sig og adoptere børn. De er heller ikke enige, når det handler om prævention.

Det umage argentinske makkerpar får lejlighed til at gyde olie på vandene allerede mandag, hvor de mødes ansigt til ansigt.

Der er også royale indslag til indsættelsesprædikenen i Rom: Kong Albert II af Belgien og dronning Paola samt Luxembourgs storhertug Henri og storhertuginde Maria Teresa kommer også forbi.

Blandt skikkelser fra den religiøse verden vil man blandt andre finde patriark Ibrahim Isaac Sidrak fra det koptiske kirke i Alexandria, Egypten, samt Metropolitan Hilarion, som er nummer to i hierarkiet i den russisk-ortodokse kirke.

I den mere kontroversielle afdeling har Zimbabwes 89-årige præsident, Robert Mugabe, også meldt sin ankomst til Vatikanet i Rom.

Mugabe, der er fordømt for at krænke menneskerettigheder i sit hjemland, besøgte senest den italienske hovedstad i maj 2011 i forbindelse med saligkåringen af den afdøde pave Johannes Paul II.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere