Sydafrikansk kardinal: Pædofili er ingen forbrydelse

Pædofili er en sygdom og ikke en kriminel handling, og derfor bør forbryderne ikke straffes, mener kardinal

- Min erfaring siger mig, at pædofili faktisk er en sygdom. Det er ikke en kriminel tilstand, siger han til BBC. (Arkivfoto: AP)
- Min erfaring siger mig, at pædofili faktisk er en sygdom. Det er ikke en kriminel tilstand, siger han til BBC. (Arkivfoto: AP)

Pædofile præster, der begår overgreb på børn, fortjener ikke nødvendigvis at blive straffet.

Pædofili er nemlig snarere en sygdom end en kriminel handling, mener den sydafrikanske ærkebiskop Wilfrid Fox Napier, der onsdag aften var blandt de 115 kardinaler, der valgte pave Frans til den katolske kirkes nye overhoved.

- Min erfaring siger mig, at pædofili faktisk er en sygdom. Det er ikke en kriminel tilstand, siger han til BBC.

Wilfred Fox Napier forklarer, at han mindst kender to præster, der er blevet pædofile som en konsekvens af, at de er blevet misbrugt som børn.

- Fortæl mig nu ikke, at de er kriminelt ansvarlige på lige fod med nogen, der vælger at gøre sådan noget. Jeg mener ikke, man kan indtage det synspunkt og sige, at den person fortjener at blive straffet. Han blev selv skadet, siger ærkebiskoppen.

Den nye pave overtager den katolske kirke i en tid, hvor kirken er udfordret på mange fronter - ikke mindst på grund af de mange sager om seksuelt misbrug mod børn begået af katolske præster verden over.

Pædofilisagerne, der har strakt sig over flere årtier, men først for alvor er kommet for dagens lys inden for de senere år, har ramt en stribe lande - såsom Irland, Tyskland, Holland, Polen, Spanien, Frankrig, Australien, USA, Canada og Mexico.

Pave Frans' forgænger, Benedikt XVI, er fra flere kanter blevet kritiseret for at gøre for lidt for at gøre noget ved pædofiliskandalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere