Muslimsk Broderskab: Nej til kvinderettigheder

Egyptens regerende parti råder muslimske lande til at sige nej til FN, der vil give kvinder flere rettigheder

Egyptens regerende Muslimske Broderskab vil ikke have noget at gøre med en FN-erklæring om kvinders rettigheder.

Det ødelægger familier, at kvinder får ret til at rejse, arbejde og anvende svangerskabsforebyggende midler uden mandens godkendelse, hedder det.

Den islamiske bevægelse, som støtter præsident Mohamed Mursi, angiver på sin hjemmeside 10 grunde til, at muslimske lande skal "afvise og fordømme" erklæringen, som FN's kvindekommission forsøger at få forhandlet færdig fredag.

Egypten er gået sammen i en uhellig alliance med Rusland og Vatikanet for at få afsporet den nye erklæring.

Ifølge Det Muslimske Broderskab vil erklæringen give "gifte kvinder fuld ret til at lægge sag an mod (ægte) mænd, der beskyldes for voldtægt eller seksuel mishandling, og det tvinger de rette myndigheder til at pålægge mænd den samme straf, som anvendes i voldtægt og seksuel mishandling af en vildtfremmed".

USA's FN-ambassadør, Susan Rice, fremhævede i sidste uge de fremskridt, der har været i amerikanske stater mod at forhindre vold mod ægtefæller.

- Alle 50 stater i vores union har nu love, som behandler voldtægt mellem bekendte og voldtægt mellem ægtefæller som voldtægt begået af en fremmed, sagde Rice.

Man kan ikke tale om oprigtigt frie lande, hvis ikke kvinder har den beskyttelse, mener hun.

Egypten har foreslået en tilføjelse til erklæringen. Den vil give lande lov til at se bort fra kvinde-erklæringen, hvis den strider mod national lovgivning, religiøse eller kulturelle værdier.

Men diplomater siger, at en sådan tilføjelse vil gøre erklæringen værdiløs.

Det Muslimske Broderskab advarer om, at FN-erklæringen vil give piger seksuel frihed, legalisere abort, give pigerne adgang til prævention, sidestille kvinder og mænd i ægteskab og tvinge mænd og kvinder til at deles om arbejdet med børn og husførelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere