DMI: Snestorm og kulde forude

Vejrguderne er ikke med os i år. Vinteren varer længe endnu, det var minus 13 grader i nat og tirsdag bliver vi begravet i sne

Vi har allerede haft et par minisnestorme denne vinter. Nu er der en fuldvoksen en af slagsen på vej. (Foto: Per Rasmussen)
Vi har allerede haft et par minisnestorme denne vinter. Nu er der en fuldvoksen en af slagsen på vej. (Foto: Per Rasmussen)

Sidste år på denne tid begyndte foråret så småt at komme, og temperaturen lå stabilt på 10-11 graders varme i det meste af landet i dagtimerne.

Sådan er det ikke i år.

Det er hamrende koldt, og i nat krøb temperaturen helt ned til minus 13 grader flere steder i landet.

Men det bliver endnu værre.

Danskerne risikerer nemlig at vågne op til snestormlignende tilstande på mandag, hvor der, ifølge DMI, stedvist kan falde mellem 5 og 10 centimeter sne.

Tirsdag ser det ud til, at en regulær snestorm trækker op over landet sydfra, hvor der, ifølge prognoserne, vil falde mellem 10 og 20 centimeter sne mange steder.

Læs også:

Se også: Danskere er farlige i sneen

- Det er meget usikkert endnu. Men nogle steder ligner det en snestorm. Det er et lavtryk syd for os, der giver den her isnende kolde østenvind, så vi får temmelig meget blæst, og der desuden kommer sne. Det gør det allerede fra mandag. Så det er bare for at advare om, at der måske kommer et eller andet, siger meteorolog Bille Vejdegren til Ekstra Bladet.

- Det ser ud som om, hele landet kunne få sne. Så det er ikke rigtig sådan en marts, som vi ønskede os. Nogle steder ligner det en snestorm, siger Bille Vejdegren, og fortæller, at der skal være mere end 10 centimeter sne og blæse temmelig meget for at man kan kalde det en snestorm.

Han understreger, at der ikke er nogen grund til at pakke vintertøjet væk.

- Det skal man i hvert fald ikke gøre. Vi kan ikke se noget varme, der kommer, overhovedet. Der vil være koldt i hvert fald hele den næste uge, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere