Frankrig: En stor del af arbejdet er gjort i Mali

Fransk minister siger, at offensiven i Mali snart kan være overstået, men der er stadig visse udfordringer

Den franske militæroffensiv i Mali har snart opfyldt alle sine mål, men der er stadig visse problemer i den nordlige del af landet, siger Frankrigs forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian.

Flere end 4000 franske soldater har siden januar kæmpet side om side med vestafrikanske styrker mod de militante islamister, der sidste år tog kontrol med flere områder i landet.

- Vi har færdiggjort en stor del af arbejdet, men det er ikke helt tilendebragt. Der er stadig to lommer (af modstand, red.), siger Le Drian til radiostationen Europe 1.

En af udfordringerne er at sikre området omkring den nordlige by Gao, hvor de franske styrker ifølge ministeren kæmper "ansigt til ansigt" med islamisterne.

Et andet problem er, at oprørere fra al-Qaedas nordafrikanske gren fortsat sniger sig ind i landet fra de bjergrige områder i den nordøstlige del af Mali.

- Der er lige nu flere aktioner i gang i bjergene, hvor patruljer jagter dem, fortæller ministeren, der fredag er på besøg i den maliske hovedstad, Bamako.

Han oplyser, at også to franske islamister er blevet anholdt af styrkerne i Mali.

- Dette viser, at der er et terrornetværk på plads, som rekrutterer krigere blandt radikale unge som dem, der har kæmpet i Afghanistan og Syrien, konstaterer Jean-Yves Le Drian.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere