3F: Mere kontrol med østarbejdere er til alles fordel

Mange ledige danskere vil komme i arbejde, hvis myndighederne strammer kontrollen med udenlandske arbejdere

Myndighederne bør gøre langt for mere for at kontrollere de vilkår, udlændinge arbejder under i Danmark.

Et strammere opsyn med den udenlandske arbejdskraft vil skaffe arbejde til ledige danskere og give flere indtægter til statskassen.

Det siger Peter Hougård Nielsen, formand for byggegruppen under 3F i en kommentar til en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

- Udlændinge har selvfølgelig ret til at arbejde her, hvis det sker på niveau med danske overenskomster. Men mange arbejdsgivere tager den korte vej og snyder, siger han.

Jyllands-Posten skriver på baggrund af analysen fra AE, at "der er et milliardbeløb at spare for det danske samfund, hvis danskere og i særdeleshed ledige dagpengemodtagere overtager nogle af de tusindvis af job, som i dag varetages af arbejdere fra østeuropæiske lande".

- Jeg kender ikke udregningen, men der udføres rigtigt meget sort arbejde eller arbejde til langt under overenskomsten af udlændinge. Og set i det perspektiv, er det klart for mig, at statskassen bliver snydt, siger Peter Hougård Nielsen.

Professor og tidligere overvismand Torben M. Andersen, Aarhus Universitet, kalder tallene for "relevante" i jobkrise-debatten og siger til Jyllands-Posten:

- Det er påfaldende, at vi en tid med høj ledighed stadig importerer arbejdskraft. Samfundsmæssigt er det uheldigt og dyrt, hvis der sker en fortrængning af dansk arbejdskraft.

3F presser myndighederne for at få dem til skærpe kontrollen med udenlandske arbejdere, hvoraf hovedparten kommer fra Østeuropa.

- Der er behov for, at myndighederne kontrollerer langt, langt mere. Det vil give arbejde til mange danske ledige og dermed øge statens indtægter. Og der vil fortsat være arbejde til udlændinge. Det vil bare være på lige vilkår, siger Peter Hougård Nielsen.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere