Milliardbøde til Microsoft

Microsoft har fået milliardbøde. Bøden er givet, fordi millioner af EU-borgere ikke frit kunne vælge browser

EU-Kommissionen har idømt den amerikanske softwaregigant Microsoft en bøde på 561 millioner euro svarende til 4,17 milliarder kroner.

Softwaregiganten får bøden, fordi man ikke har lavet en lovet opdatering af Windows 7 Service Pack 1. Det betyder, at 15 millioner EU-borgere fra maj 2011 til juli 2012 ikke fik den nemme mulighed for at vælge Internet Explorer fra, oplyser kommissionen.

- Vi tager det fulde ansvar for den tekniske fejl, som har skabt dette problem - og vi undskylder, skriver koncernen ifølge nyhedsbureauet AFP i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Microsoft får et milliard-rap over nallerne. EU har tidligere idømt Microsoft bøder på 497, 280 og 860 millioner euro i andre sager om misbrug af Windows dominerende position på markedet.

Microsoft fik allerede sidste sommer at vide af EU-Kommissionen, at sagen var under opsejling. For selv om koncernen havde lovet bod og bedring i 2011, kom det frem, at kommissionen mistænkte Microsoft for at løbe fra sine løfter.

Problemet for brugerne af Windows har været, at Internet Explorer automatisk med, når man installerer Windows på sin computer.

Og selv om Microsoft havde lovet, at Windows i EU skal åbne med en skærm, der giver brugerne valget mellem Internet Explorer og andre browsere, så blev den lovede skærm ikke vist i perioden.

EU's konkurrencekommissær, Joaquín Almunia, betegner sagen som "meget alvorlig".

Bøden er ifølge Almunia sat på et niveau, som skal virke afskrækkende. Samtidig har Kommissionen taget hensyn til, at Microsoft hele tiden har samarbejdet med efterforskningen.

Kommissionen kunne have valgt at idømme Microsoft en bøde på op til 10 procent af selskabets årlige omsætning på verdensplan.

I så fald ville bøden have lydt på knap otte milliarder dollar, hvilket svarer til knap 46 milliarder danske kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere