Annonce:
Annonce:

Vestjyde med ulv i baghaven

50 meter fra baghaven kom en ulv pludselig vandrende mod privat hus i Stendis ved Holstebro

Pludselig dukkede en ulv 50 meter fra Ib Iversens baghave, da han talte i telefon med en kunde. Han blev dog ikke mere distraheret end at han straks greb sit kamera og fik dette billede i kassen.
Pludselig dukkede en ulv 50 meter fra Ib Iversens baghave, da han talte i telefon med en kunde. Han blev dog ikke mere distraheret end at han straks greb sit kamera og fik dette billede i kassen.
Annonce:
Følg Samfund

Tømrermester Ib Iversen fra Stendis på Holstebro-kanten blev en anelse distraheret, da han i går var i gang med en telefonsamtale med en kunde.

Hans hus ligger op ad et naturområde med mark og skov. Og pludselig så han en ulv komme vandrende mod huset - 50 meter fra baghaven.

- Jeg er slet ikke i tvivl, og det er min kone heller ikke. Det var en ulv, der kom ud af skoven og gik over marken i retning mod os, siger han til ekstrabladet.dk.

- Først så jeg den på afstand og troede, det var et rådyr, og dem er vi så vant til. Men da den kom nærmere, var det helt tydeligt, at det var en ulv. Udsende, farve, størrelse, skikkelse - alt sammen fjernede enhver tvivl.

Ét billede i kassen
Hurtigt fik han fingrene i sit kamera.

Annonce:

- Da jeg havde knipset ét billede, gik batteriet desværre dødt. Da jeg havde fået hentet et nyt, var den væk. Det var ærgerligt. Men jeg fik da et enkelt billede, og oplevelsen af at have set den så tæt på, kan ingen tage fra os. Det glemmer vi aldrig. Og det har selvfølgelig givet anledning til en del snak i familien og i nabolaget, hvor en kvinde også så den lidt tidligere end vi gjorde.

Ikke aggressiv
Ib Iversen har fulgt de seneste ugers ulveberetninger, også debatten for og imod ulven som fast beboer i den danske natur. Han tager ikke del i den ophidsede frygt, men mener dog, at det tvinger os til at gøre os vores tanker, når vi færdes ude i naturen.

- Vi er ikke bange, men vi skal forholde os til det. Vi kan ikke sige, vi ikke vil have ulven, når den nu er her. Men vi skal være opmærksomme på den.

- Den ulv, vi så, forekom ikke på nogen måde farlig. Den traskede bare rundt og viste ingen tegn på aggressivitet overhovedet.

- Naturen er en del af vores liv
Han og konen har tre hjemmeboende børn på otte, 12 og 18 år. Ulvesynet har gjort et vist indtryk på dem.

Annonce:

- Vi har talt meget med dem om det, også om den frygt, der måtte være. Vi har gjort en del ud af at fortælle dem, at naturen er, som den er, og den skal man ikke være utryg ved, men indrette sig efter den og acceptere den som en del af vores liv.

- Man skal også lige tænke på, at havde jeg kigget ud ad vinduet fem minutter senere, havde den været væk. Så ville jeg formentlig aldrig nogen sinde have set den og ville bare have levet livet videre som hidtil og helt uden nogen for bekymring, siger Ib Iversen.

Læs også:

100 ulve på vej til Danmark
Fåreavler flytter sine dyr efter endnu et ulveangreb

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: