Her er Chavez' vildeste citater

Hugo Chavez' karriere er spækket med farverige og kontroversielle udtalelser - se et udpluk af de mest opsigtsvækkende her

2005:
På sit eget tv-show ’Alo Presidente’ tordnede Chavez mod Halloween, som blev kaldt en gringo-tradition.

- At klæde familien ud som hekse er imod vores tradition. Det er horribel leg, der er på sin plads i en gringo-kultur, der vil gøre andre lande bange, men i stedet gør det landets egne folk bange, lød det ifølge Los Angeles Times.

2006:
På en FN-forsamling skabte Hugo Chavez røre, da han overtog talerstolen efter den daværende amerikanske præsident George W. Bush.

Læs også:

Samfund - 6. mar. 2013 - kl. 08:46 Skurk eller helt: Sådan vil Chavez blive husket

Han begyndte sin taletid med at sige, at der lugtede af svovl og fortsatte ved at sige, at det skyldtes djævlen, der havde været der før ham – med slet skjult henvisning til netop George Bush, der konsekvent blev benævnt ’Mr. Danger’.

2010:
Det sociale netværk Twitter har også fået en tur af Chavez. Han kaldte det første et redskab for terrorisme, hvorefter han senere samme år sluttede sig til mikroblog-universet under brugernavnet @chavezcandanga.

2010:
I 2010 ytrede Chavez, at han mente, at Barbie-dukker burde erstattes med dukker af indfødte personer, eftersom dukkerne ikke havde noget at gøre med Venezuelas kultur.

Samtidig i interviewet med Agence France-Presse benyttede han lejligheden til at give Playstation-konsoller en sviner.

Læs også:

Politik - 6. mar. 2013 - kl. 05:47 Chavez bliver begravet fredag: Venezuela i landesorg

- Nogle spil lærer dig at slå ihjel. De kom på et tidspunkt mit ansigt på et spil, og sagde, at man skulle finde mig og slå mig ihjel. Konsolspillene bliver kun solgt for at markedsføre cigaretter, stoffer og alkohol. Det er kapitalisme – vejen til helvede.

2010:
I kølvandet på det tragiske jordskælv I Haiti, anklagede Chavez USA for at have forårsaget katastrofen. Angiveligt mente Chavez, at det var en amerikansk test af et ’jordskælvsvåben’, der gik galt, skrev spanske ABC. Ifølge Chavez var det russiske efterretninger, der beviste hans teori.

2011:
Ifølge Hugo Chavez havde der været liv på Mars, hvis ikke det havde været for kapitalismen

- Jeg har altid sagt og hørt, at det ikke ville være mærkeligt med liv på Mars. Men måske kom kapitalismen dertil efterfulgt af imperialismen, og derefter var det slut for planeten, lød det fra Chavez på World Water Day ifølge Reuters.

Læs også:

Politik - 6. mar. 2013 - kl. 04:39 Det siger verdens ledere om Chavez' død

2011:
Silikonebryster er heller ikke for uvæsentlige, til at Chavez lader dem passere. I en svada mod international kultur svinede han alt fra skotsk whiskey til læger, der bilder patienter ind, ’at de skal føle sig skidt tilpas, hvis de ikke har store bryster’.

2011:
USA blev også anklaget for at have forårsaget Chavez kræftsygdom, der endte med at slå ham ihjel i nat.

- Det er meget svært at forklare, hvad der er skat med nogle af os i Latinamerika. Er det så mærkeligt at tænke på, at de har opfundet teknologi, der spreder kræft, som vi ikke vil kende til før om 50 år, sagde han ifølge Bloomberg i 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere