Tusindvis af danskere fylder forkert brændstof på bilen

Nye tal fra Dansk Autohjælp viser, at tæt på 2.400 billister tankede forkert i 2012.

(Arkivfoto: Ole Lind)
(Arkivfoto: Ole Lind)

Bruger din bil diesel eller benzin. Det er tilsyneladende svært at huske for tusindvis af billister, når de står klar til at tanke brændstof på bilen.

Det viser nye tal fra Dansk Autohjælp.

Sidste år hjalp de gule biler således næsten 2400 billister med røde ører, og det er en stigning på 22 procent i forhold til året før.

Folk bliver ofte flove, når de oplever, hvad der er sket, fortæller stationsleder hos Dansk Autohjælp, Henrik Ahlstrøm Olsen.

- Folk er altid meget pinligt berørte, og mange er bange for, at de har ødelagt bilen og får en kæmperegning. Så galt behøver det dog ikke at gå, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Hvis bilen ikke har været startet, er det i de fleste tilfælde nok at tømme tanken og fylde det rigtige brændstof på.

De største skader på fejltankede biler opstår ifølge Dansk Autohjælp imidlertid, hvis man fylder benzin oveni en halvfuld dieseltank og kører videre uden at opdage det.

- Hvis man fylder en tom dieseltank op med benzin, vil bilen ret hurtigt gå i stå, og man kommer ikke videre. Hvis blandingen derimod er cirka fifty-fifty, kan bilen køre flere hundrede kilometer, uden at det kan mærkes, forklarer Henrik Ahlstrøm Olsen.

Han fortæller, at billister skal forberede sig på en større reparation, hvis man kører mange kilometer med forkert brændstof på tanken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere