Skurk eller helt: Sådan vil Chavez blive husket

Den afdøde præsident var enten helt eller superskurk, alt efter hvem der beskriver ham.

Verden har med Hugo Chavez mistet en af de mest kontroversielle og farverige statsledere.

Oppositionen betragtede ham som en diktator og gav ham skylden for, at omfattende vold, korruption og inflation blev en del af dagligdagen under hans ledelse.

Middel- og overklassen var utilfredse med, at den politik Chavez førte, primært tilgodeså dem med den lavest indkomst.

I slumkvartererne er de dog ikke i tvivl: Chavez var en helt.

Rundt om i Sydamerika blev flere statsledere inspireret af hans konfronterende stil over for USA og Vesten.

LÆS:

Verden blev en farverig politiker fattigere, da Hugo Chavez døde efter en lang kamp mod kræft. (Foto: AP) Politik - 6. mar. 2013 - kl. 05:53 Fattige Hugo Chavez blev Venezuelas 'Comandante'

- En revolutionær er gået bort, men hans død efterlader millioner af inspirerede, lyder det blandt andet fra Ecuadors præsident, Rafael Correa.

Chavez vendte USA ryggen, og han allierede sig i stedet med nogle af verdens isolerede nationer, blandt andet Iran.

Han var ikke bange for kontroversielle udtalelser, han har blandt andet flere gange påstået, at det var CIA, der med et hemmeligt våben gav ham den kræft, der endte med at blive hans banemand.

Trods sin specielle stil lykkedes det rent faktisk Chavez at skabe økonomisk vækst i Venezuela, blandt andet ved at ekspropriere en række private firmaer - vel at mærke uden at betale for dem. Desuden udnyttede han i højere grad landets oliereserver.

Rundt om i de vestlige regeringskontorer vil der blive grædt tørre tårer over præsidentens død, men i hjemlandet og i hele regionen har hans indflydelse været enorm, og her vil Hugo Chavez blive husket som en af de helt store statsledere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere