Topdanser indrømmer syreangreb på balletchef i Moskva

Russisk politi siger, at de har opklaret den opsigtsvækkende krimisag, hvor balletleder blev angrebet med syre

Sergej Filin forsøger at bevare optimismen efter syreangrebet. (Foto: AP)
Sergej Filin forsøger at bevare optimismen efter syreangrebet. (Foto: AP)

Solodanseren Pavel Dimitritjenko har erklæret sig skyldig i sagen om syreangrebet på den kunstneriske direktør på Ruslands berømte Bolsjoj-ballet. Det samme har to andre mænd, der nu er anholdt, oplyser politiet i Moskva.

Den 42-årige Sergej Filin blev angrebet uden for sin lejlighed i midten af januar, hvor han fik smidt syre i ansigtet og blev alvorligt forbrændt. Filin behandles nu for sine skader af specialister i Tyskland og har gennemgået en ansigtsoperation.

Topdanseren Dimitritjenko beskrives som hjernen bag syreangrebet, og han har underskrevet en skriftlig tilståelse, siger russisk politi.

Læs også:

Se også: Bolsjojballettens leder udsat for syreangreb

Det var dog en af de andre nu anholdte mænd, der udførte selve angrebet. Den tredje mand var chauffør, lyder det.

Den opsigtsvækkende syreangreb har sat fokus på den rivalisering, der raser mellem superstjerner på den berømte Bolsjoj-ballet, der er en institution med 237 år på bagen.

Politiet har talt med adskillige ansatte på balletten. Der er gisninger om, at syreangrebet kan have afsæt i netop personlig rivalisering på den vidt anerkendte kunstinstitution.

Bolsjoj-teatret blev grundlagt i 1776 af kejserinde Katarina den Store. Teatret skulle "dekorere Moskva og tjene som skueplads for komedier, maskerader og komiske operaer".

Bolsjoj var indtil Anden Verdenskrig mest kendt for sine operaopsætninger. Efter krigen blev Bolsjoj den mest indflydelsesrige scene for ballet både i Rusland og internationalt.

Bolsjoj har fostret nogle af verdens mest kendte operasangere og balletdansere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere