Mugabe føler sig ensom

Zimbabwes aldrende diktator mærker tidens ånde i nakken. Han savner de gamle venner.

Zimbabwes diktator Robert Mugabe. (Foto: AP)
Zimbabwes diktator Robert Mugabe. (Foto: AP)

Robert Mugabe har nået en alder, hvor det kan være svært at finde jævnaldrende at tale erfaringer med.

Mugabe, Zimbabwes diktator, fyldte i februar 89 år, og i et interview med Zimbabwes statslige radio- og tv-station ZBC siger han rent ud, at han føler sig ensom.

Hans gamle våbenfæller og politiske allierede i kampen mod det hvide mindretalssstyre, der var i landet, da det hed Rhodesia, er gået bort.

- De er væk. De, der stadig er tilbage, ser man ned på, fordi de er unge. De har ikke samme erfaring, samme livslængde og derfor ikke samme fordel af viden og erfaring, som man selv har, siger Mugabe.

- Man kan ikke snakke med dem om, hvad der skete i 1930erne eller endda i 1950erne. Tag min regering. Der er ingen, jeg kan tale med om, hvordan vi jagtede piger eller cyklede til det eller det sted.

- Der er nogle som Mutasa. Han nærmer sig, men de andre, de er bare børn, siger den gamle diktator.

Didymus Mutasa er en af lederne i Zanu-PF og er 78 år.

- Man føler ensomheden. Man har mistet andre, og nogle gange tænker man på det, og det gør én meget ensom, siger Mugabe, der har været leder i Zimbabwe siden uafhængigheden i 1980.

Også inden for sin familie har han problemer med at finde jævnaldrende at rådføre sig med. Hans kone er 41 år yngre end ham selv. Han har en søster, der stadig lever, men hun har ligget i koma siden 2010.

Mugabe er dog ikke mere trist, end at han mener sig i stand til at fortsætte som Zimbabwes præsident. Hans embedsperiode udløber i juni, men han stiller op til præsident- og parlamentsvalget, der ventes i juli.

I øvrigt er der folkeafstemning i Zimbabwe om en ny forfatning den 16. marts.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere