Staten overtager Erik Damgaards bank

Forretningsmanden Erik Damgaards bank, Cantobank A/S, er tirsdag blevet overtaget af Finansiel Stabilitet

Selvom der ikke er tale om et egentligt bankkrak, er det nu staten, som har den fulde aktiekapital i Cantobank A/S.

Tirsdag oplyste både Cantobank og Finansiel Stabilitet, at sidstnævnte skal stå for den fremtidige afvikling af aktiviteterne i den kriseramte bank.

Samtidig understreges det, at Finansiel Stabilitet vil fortsætte den igangværende drift, fordi Cantobank ikke er gået konkurs.

- Der er ikke tale om, at Finansiel Stabilitet overtager en nødlidende bank efter en statslig statspakke, skriver Finansiel Stabilitet.

Den tidligere milliardær Erik Damgaard stiftede i 2007 Cantobank. Ejerandelen i banken er placeret i forretningsmandens investeringsselskab, Porteføljeinvest, som gik konkurs i januar 2012.

- Konkursboet har forsøgt at sælge aktierne i Cantobank, men det har ikke været muligt at opnå en tilfredsstillende løsning, skriver Finansiel Stabilitet.

De tilbageværende aktiviteter i Cantobank vil nu blive afviklet i den kommende tid.

- Finansiel Stabilitet vil fortsætte den igangværende afvikling af aktiviteterne i Cantobank. Hos Cantobank er der aktuelt 15 engagementer, som i det væsentlige består af ejendomsfinansiering af tyske ejendomme, skriver Finansiel Stabilitet

Det er den danske stat, som ejer Finansiel Stabilitet, og hovedformålet er at få afviklet overtagne kundeforhold og øvrige aktiviteter hurtigst muligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere