TV: Betjente brækkede begge ben på fange

En amerikansk fange fik voldsomt mange tæsk af to betjente, der siden er blevet fyret. Det hele blev optaget på video

En mikrofon, der sad på en aggresiv politimands skjorte, har optaget lyden af en fange, der skriger i smerte.

To amerikanske betjente er blevet fyret fra politistyrken i Chattanooga, Tennessee, efter de gav fangen, Adam Tatum, tæsk på politistationen.

37-årige Tatum, afsonede de sidste 55 dage af en dom, han havde fået for røveri. Episoden skete, da han begyndte at sparke løs på en dør, hvor ansatte sad.

Politiet greb ind, og overvågningsbilleder viser, at to betjente gik amok på Tatum, da de fandt en kniv i hans lomme.

Poltifolkene slog ham med stave og knytnæver, og brugte en strømpistol mod ham, mens han sad ned. Til sidst var adskillige betjente med til at holde Tatum nede i gulvet.

- Mit ben er brækket, råber Adam Tatum på optagelserne, som får et køligt svar tilbage fra den ene betjent:

- Godt. Det er hvad der sker.

300 millioner i erstatning
Adam Tatum fik seks brud på sit højre ben, og to på sit venstre, og fik også indre skader. Tatums advokat har ifølge Chattanooga Times Free Press krævet den nette sum af 300 millioner kroner i erstatning til sin klient.

Politichefen i Chattanooga, Bobby Dodd, har fyret de to betjente. De kan dog muligvis få retten til at få deres arbejde igen, hvis de får medhold af en domstol.

Det vil Dodd dog gøre alt for at forhindre.

- Det er overdrevet, og imod vores regler. De her betjente hører ikke til på gaden, siger politichefen.

De aggresive betjentes advokat mener derimod, at betjentene blot gjorde, hvad der var nødvendigt, da de fandt kniven på Adam Tatum:

- Politifolk i Chattanooga er trænet til aldrig at antage, at en mistænkt kun har ét våben på sig. Vores by har oplevet, at betjente blev dræbt i tjeneste, da den kriminelle havde et ekstra våben, lyder det fra advokaterne.

- Betjentene var kun til stede på grund af Tatums beslutning om at ryge sig skæv i crack, og overfalde uskyldige mennesker, lyder argumentet for deres frikendelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere