Danskere skal ikke længere kunne købe snus

Al salg af snus i Danmark skal forbydes, fordi Danmark i årevis har misfortolket et EU-forbud mod salg af snus

(Foto: Jonathan Bjerg Møller)
(Foto: Jonathan Bjerg Møller)

Det skal være slut med at købe snus i danske butikker. Det fremgår af et svar, sundhedsminister Astrid Krag (SF) har afleveret til Folketingets Retsudvalg.

Regeringen vil fremsætte et forbud mod al salg af snus, fordi Danmark i årevis har misforstået et EU-direktiv og derfor har solgt snus imod EU's regler. Og den praksis skal nu være slut, lyder det fra sundhedsministeren i et skriftligt svar til Ritzau.

- Når vi fremsætter lovforslag om et forbud mod salg af løs snus, hænger det sammen med, at det er i strid med EU's tobaksvaredirektiv at sælge løs snus i EU, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Mens det er forbudt at sælge snus i portioner i Danmark, er snus i løssalg på nuværende tidspunkt frit tilgængeligt for sømænd, svenskere og andre snusentusiaster, der blandt andet har kunnet erhverve sig det løse snus i 7-Eleven.

Men nu har Europa-Kommissionen lagt op til at indlede en retssag mod Danmark ved EU-Domstolen, fordi Danmark ifølge Kommissionen har tilsidesat sine EU-retlige forpligtelser ved at tillade salg af løssnus.

- Kommissionen har i juni fremsat en såkaldt åbningsskrivelse, der er det første indledende skridt i en traktatkrænkelsessag mod Danmark, siger Astrid Krag og fortsætter:

- Så derfor har regeringen besluttet at fremsætte et lovforslag, der skal bringe de danske regler i overensstemmelse med EU-retten.

Når sundhedsministeren sidst i marts fremlægger lovforslaget, der skal gøre salget af løs snus ulovligt, vil hun dog møde modstand i Folketinget.

Sundhedsordførerne i Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten har nemlig ifølge Jyllands-Postens oplysninger i en skrivelse til Folketingets EU-udvalg meldt ud, at de ikke støtter et forbud mod salg af løs snus.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere