Aids-Fondet ser frem mod HIV-kur: Fantastisk nyhed

Aids-Fondet glæder sig over HIV baby-miraklet og ser frem til den endelige kur

Lægen Dr. Deborah Persaud, som stod bag rapporten om spædbarnet, der blev kureret for HIV. (AP Photo/Johns Hopkins Medicine)
Lægen Dr. Deborah Persaud, som stod bag rapporten om spædbarnet, der blev kureret for HIV. (AP Photo/Johns Hopkins Medicine)

- Det er en fantastisk nyhed - især for forskningen mod at finde en videre kur, som er en lang og sej kamp, siger direktør for Aidsfondet, Henriette Laursen til ekstrabladet.dk.

Hun refererer til den nu verdensberømte amerikanske baby, der angiveligt er blevet kureret for HIV.

Læs også:

Se også: Gennembrud: Baby kureret for HIV

- Det, som er sket med den her baby, er, at HIV-virusen har mistet sin evne til at formere sig og nu behøver hun ikke medicinsk behandling længere. Det vil man studere efterfølgende, siger hun.

Men desværre er det også kun forskningen, der vil få gavn af opdagelsen.

- Der fødes ikke børn med HIV i Danmark, da vi vi tester gravide kvinder og dermed undgår at barnet får HIV. I det her konkrete tilfælde vidste kvinden ikke, at hun havde HIV, så det kommer ikke til at nedbringe antallet af HIV-smittede børn i Danmark og i Vesten, siger hun.

Opdagelsen, der allerede er blevet kritiseret af forskere for måske ikke engang at være en opdagelse, da barnet kan have været rask hele tiden, får dog alligevel Henriette Laursen til at se optimistisk på fremtiden.

Læs også:

Se også: Dansk tvivl om HIV baby-miraklet

- Det giver masser af optimisme for forskningen, som går i den rigtige retning. Jeg var til en stor konference i Washington, og der begyndte man for første gang at tage ordet 'kur' i brug. Før har man ikke tidligere turde sige det, siger hun.

Aids-kuren kommer dog ikke lige foreløbigt.

- Medmindre det sker ved en tilfældighed, så går der i hvert fald mindst 10 år. Forskning tager lang tid og sådan et projekt kan sagtens vare 8-10år. Hvis man så får et gennembrud, så skal der produceres medicin osv..

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere