Sfo-børn får 'bodyguards' i bandeområde

Lærere eller pædagoger skal nu følge de mindste elever gennem det område, hvor politiet torsdag ledte efter våben

Lærere eller pædagoger skal nu følge de mindste elever gennem det område, hvor politiet torsdag ledte efter våben. (Foto: Per Rasmussen)
Lærere eller pædagoger skal nu følge de mindste elever gennem det område, hvor politiet torsdag ledte efter våben. (Foto: Per Rasmussen)

Den verserende bandekonflikt i Køge får nu også konsekvenser for de mindre elever på Ellemarkskolen på Gymnasievej.

Eleverne i 1. til 3. klasse har nemlig været vant til at gå gennem Ellemarken, som især har været i fokus i forbindelse med konflikten, når de skulle fra skolen og hen til sfo'en. Men nu har skoleledelsen besluttet, at børnene sammen med en voksen skal gå af en anden og lidt længere rute for at undgå området.

Læs også:

Se også: Leder efter våben i buske og på legepladser

- Det er ingen hemmelighed, at der har været flere banderelaterede uroligheder. Og fordi både forældre og de mindste børn har givet udtryk for en vis utryghed, har vi besluttet i en kortere periode at følge dem en anden vej og gøre den vej til en vane, siger skoleleder Lone Svarre Petersen til ekstrabladet.dk.

- Ingen af børnene er selv blevet chikaneret i området. Men det megen politi og mediernes omtale er nok til, at børnene går og gør sig en masse forestillinger, tilføjer hun.

Læs også:

Se også: Bandekonflikten: Visitationszonen i Køge forlænges

De lidt ældre elever har skolen desuden valgt at tage en snak med.

- Vi har fortalt, at der kan være politi i området, at de ikke har noget at frygte, men at de kan overveje at køre en anden vej end gennem Ellemarken, siger Lone Svarre Petersen og understreger, at de derudover gør alt for, at skoletiden handler om skole og ikke bandekonflikt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere