Elevers eksaminer reddet: Frivillige vil undervise

Mens Kommunernes Landsforening har varslet lockout af landets lærere, har en mand taget initiativ til en gruppe, der skal undervise de berørte elever

En gruppe frivillige vil undervise de elever, der bliver berørt af lærernes lockout. (Foto: Clourbox)
En gruppe frivillige vil undervise de elever, der bliver berørt af lærernes lockout. (Foto: Clourbox)

En gruppe af frivillige skal sørge for, at Solrøds 9. og 10. klasser stadig bliver undervist, selv om deres lærere er forment adgang til skolen.

- Det er synd, at de unge ender med at blive klemt i den her politiske kamp mellem lærerne og Kommunernes Landsforening, siger Morten Scheelsbeck, der er initiativtager til fællesskabet Frivillige Undervisere i Solrød.

Læs også:

Se også: Forældre: Børnene tages som gidsler

Kommunernes Landsforening har varslet lockout af over 50.000 skolelærere. Og lockoutet af lærerne kan ende med at træde i kraft den 1. maj. Det tidspunkt, hvor afgangseleverne typisk begynder at forbedrede deres eksaminer.

- Og det er uheldigt. De risikerer jo, at der ingen er til at undervise afgangseleverne i en tid, hvor de er ekstra presset, siger Morten Scheelsbeck til ekstrabladet.dk.

- Selvfølgelig er det en nødløsning. Den bedste undervisning gives jo af dem, der er uddannet til at undervise. Men det er bedre end ingenting, understreger han.

Læs også:

Se også: Konflikt: Tusindvis af elever risikerer hjemsendelse

Selv om han selv er medlem af Det Konservative Folkeparti, ønsker han ikke at gøre initiativet til et spørgsmål om partifarver. Derfor vil han heller ikke tage stilling til selve konfliktens kerne.

- Jeg vil gerne have, at det bliver et tværpolitisk arrangement. Så det skal ikke gå op i politisk fnidder, siger han.

Indtil videre har han fået henvendelser fra fire, som støtter ham i initiativet. Så nu går jagten ind på lokaler, så de kan være klar til at træde til, hvis det bliver relevant.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere