FN-domstol frikender Milosevics højre hånd i appelsag

Momcilo Perisic løslades efter tidligere at være blevet dømt til 27 års fængsel for krigsforbrydelser

FN's Krigsforbryderdomstol for Det Tidligere Jugoslavien har i en appelsag frikendt den eksjugoslaviske hærchef Momcilo Perisic for krigsforbrydelser.

En dom på 27 års fængsel for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden er blevet ændret.

Dommer Theodor Meron ved FN-domstolen har givet ordre til en "øjeblikkelig løsladelse af Momcilo Perisic", der var tidligere højrehånd for den afdøde serbiske leder Slobodan Milosevic.

Mellem 1993 og 1998 var Perisic øverstkommanderende i den jugoslaviske hær.

Perisic overgav sig i 2005 frivilligt til domstolen i Haag. Han var forinden blevet en del af oppositionen i Serbien, som i 2000 styrtede Milosevic fra magten.

Den nu 68-årige Perisic har under hele retssagen fastholdt, at han ikke var skyldig i de 13 anklager, der var rejst imod ham. Han blev dømt til 27 års fængsel i 2011, hvor han blev fundet skyldig i 12 af punkterne.

Anklagerne mod ham omfattede bidrag til drab på civile. Domstolen sagde tidligere, at han som øverstkommanderende lod den jugoslaviske hær bidrage med personale, officerer, våben og logistisk hjælp til den bosnisk-serbiske hær og til den serbiske republik Krajinas hær.

Ved appelsagen fastslog dommerne, at det ikke var bevist over enhver begrundet tvivl, at Perisic skulle have hjulet de bosniske serbere på nogen direkte måde.

Perisic viste ingen reaktion, da han blev frikendt i retten.

Afgørelsen, der er den seneste i en række frikendelser ved domstolen, vil blive budt velkommen i Beograd, hvor mange opfatter FN-domstolen som partisk og anti-serbisk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere