Forældre: Børnene tages som gidsler

- Hvis det kommer til bare en enkelt dag uden undervisning går det ud over folkeskolen og eleverne, siger forældreorganisation

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Kommunernes Landsforening har varslet lockout af over 50.000 skolelærere fra den 1. april.

- Vores børn tages som gidsler. Det er meget bekymrende, siger næstformanden i organisationen 'Skole og Forældre', Finn Juel Larsen til ekstrabladet.dk.

Han vil ikke tage stilling til, hvorvidt det er KL eller Danmarks Lærerforening, der er skyld i at det kan ende i en dramatisk konflikt.

- Men det er vel vilkårene på arbejdsmarkedet, at det med en strejke eller en lockout kan gå ud over 'uskyldige'?

- Hvis det ender med en faglig konflikt, så vil der være dage uden undervisning og det går ud over vores børn. Vi må håbe - ikke mindst for afgangseleverne - at det ikke ender sådan, siger Finn Juel Larsen.

LÆS OGSÅ: Derfor sendes lærerne hjem

- Vicedirektør Susanne Clausen fra Undervisningsministeriet garanterer, at ingen unge kommer i klemme, når de skal efter sommerferien videre i uddannelsessystem, selv om de ikke har er eksamensbevis. Så det går vel ikke så galt, måske vil eleverne ligefrem elske ikke at skulle til eksamen.

- Det tror jeg ikke bliver løsningen. Mon ikke der findes en løsning inden eksamen - det kunne f.eks. være et politisk indgreb. Jeg skal ikke tage stilling til, hvad løsningen skal være. Vi er ikke en del af den konflikt, siger Finn Juel Larsen.

Skole og Forældre har deltaget i en lang række møder med alle grupper, som har med folkeskolen at gøre. Der er møde igen på torsdag, hvor man igen skal drøfte elementer, som er en del af overenskomstforhandlingerne, først og fremmest lærernes arbejdstid.

- Det er vel en fordel for eleverne, hvis de får mere tid sammen med lærerne. Altså KLs og regeringens synspunkt?

- Vi mener det vil være en styrkelse af folkeskolen, hvis elever og lærere kan være endnu mere sammen. Jeg har også set, at Danmarks Lærerforening er kommet med forslag i den retning - bl.a. med forslag til undervisning i moduler, i længere blokke - så det er der vist ikke den store uenighed om, siger Finn Juel Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere