Pædagoger: Vi skal holde os fri af konflikten

Bupl vil holde sig fri af konflikt mellem KL og lærerne. Men også skolepædagoger kan komme under pres

Hvis lockouten af lærerne bliver en realitet, vil det også få betydning for pædagogerne - både i dagligdagen og på politisk plan.

Men ifølge Henning Pedersen, der er formand for pædagogernes fagforbund Bupl, skal pædagogerne ikke gøre noget anderledes, end de plejer.

- Det her er lærernes konflikt. Vi pædagoger skal holde os fri af konflikten. Pædagogerne i skolen skal lave fuldstændig det samme, som de har lavet hele tiden, hverken mere eller mindre, siger han.

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse for Henning Pedersen, at konflikten mellem Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne er kommet så vidt, at KL nu har valgt at varsle en lockout af lærerne.

- Det har peget den vej hele tiden. Der har politisk set været lagt et fuldstændig urimeligt hårdt pres på lærernes forhandlinger.

- Det var en politisk udmelding, længe inden forhandlingerne gik i gang. Lærerne har forhandlet med pistolen for panden, det er der slet ingen tvivl om, siger han.

Henning Pedersen peger på, at både finansminister Bjarne Corydon (S) og KL har meldt klart ud, at lærernes arbejdstidsregler skulle ændres.

Men også skolepædagogernes arbejdstidsregler er i søgelyset hos KL.

Og hvis lærerne ender med at kaste håndklædet i ringen og gå med på KL’s betingelser, kan det få betydning for skolepædagogerne, når deres arbejdstidsregler skal op til forhandling til efteråret.

- Det her er et signal til pædagogerne om, hvad det er for en form for arbejdstidsaftale, kommunerne ønsker.

- Hvis udfaldet af lockouten bliver, at Lærernes Centralorganisation må gå med på den arbejdstidsaftale, som KL ønsker, så lægger det selvfølgelig et pres på os, siger Henning Pedersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere