Politikere tavse om lovindgreb i lærerkonflikt

Uddannelsesordførerne fra S, R og V vil ikke kommentere på, om man vil lovgive for at stoppe lærerkonflikt

Uddannelsesordførerne ønsker ikke at kommentere, om man vil lovgive for at stoppe lærerkonflikt. Foto: Ernst van Norde
Uddannelsesordførerne ønsker ikke at kommentere, om man vil lovgive for at stoppe lærerkonflikt. Foto: Ernst van Norde

Politikerne på Christiansborg skal ikke nyde noget af at blande sig i konflikten mellem KL og lærerne.

Hvis KL og lærerne ikke kan blive enige, så kan politikerne i Folketinget vælge at lovgive om lærernes arbejdstid. Men hverken Socialdemokraterne, De Radikale eller Venstre vil svare klart på, om man vil skære igennem for at få lærerne til at undervise mere.

- Vi kender alle sammen den danske model. Lige nu skal vi politikere ikke blande os i den forhandling, der er mellem lærerne og KL, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører Troels Ravn og tilføjer:

- Hvis de ikke kan blive enige, så kender vi alle modellen for, at Folketinget kan gå ind og lovgive på et område. Men det har jeg ikke nogen kommentarer til på nuværende tidspunkt. Jeg håber ikke, at det kommer til en konflikt, siger han.

Læs også:

Se også: KL vil sende lærerne hjem

Samme melding kommer fra De Radikale uddannelsesordfører Lotte Roed:

- Jeg kan se, at forhandlingerne om lærernes arbejdstid er gået i hårdknude. Jeg håber stadig, at parterne kan forhandle sig frem til en løsning. Derudover har jeg ikke nogen kommentarer, skriver Lotte Roed i en sms.

Heller ikke hos Venstre og Dansk Folkeparti vil man svare på spørgsmålet om, hvorvidt løsningen kan være at lovgive, så tusindvis af skolebørn ikke skal se deres skoler lukke, hvis parterne ikke kan blive enige.

Læs også:

Se også: Derfor sendes lærerne hjem

- Jamen det er jo slet ikke aktuelt, så det her jeg ingen kommentar til, siger folkeskoleordfører Karen Ellemann (V), mens Dansk Folkeparti opfordrer parterne til at komme tilbage til forhandlingsbordet.

Hos Enhedslisten er meldingen dog anderledes klar:

- Vi kunne overhovedet ikke finde på at gribe ind. Vi tager i den grad afstand til det her overenskomstovergreb, der er ved at ske.

- Det er et forhold mellem KL og Lærernes Centralorganisation. Sådan er det. Det her er misbrug af den danske model, siger Lars Dohn (EL).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere