Konflikt: Tusindvis af elever risikerer hjemsendelse

Elever på fri- og efterskoler kan sendes hjem som følge af konflikt. Dybt beklageligt, mener lærerforening

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Lærerne på alle landets 510 frie grundskoler og på 209 af 260 efterskoler har fået konfliktvarsel af staten.

Dermed risikerer over 100.000 elever at blive sendt hjem 1. april, oplyser Uffe Rostrup, formand for Frie Skolers Lærerforening.

- Det er dybt beklageligt, men det er jo ikke os, der ikke vil undervise og være der, siger Uffe Rostrup til Ritzau.

Når der er nogle efterskoler, der ikke er varslet, så kan det hænge sammen med, at visse efterskoler har unge elever, som ikke umiddelbart kan sendes hjem, vurderer lærerformanden.

Han er dybt forundret over, at Moderniseringsstyrelsen, som forhandler på vegne af Finansministeriet og staten, har varslet konflikt på et tidspunkt, hvor der stadig var gang i forhandlingerne.

- Det har været svære forhandlinger, men vi har aftalt et forhandlingsmøde på mandag. Derfor kommer det som en dyb overraskelse for mig, at man sender et lockout-varsel af sted. Det er virkelig mærkeligt, siger han.

Som det er tilfældet i de strandede forhandlinger mellem kommunerne og folkeskolelærerne, så er det en strid om arbejdstidsregler, der har udløst konflikten.

- I vores system har vi altid været vant til at lave pragmatiske løsninger. Vi har været vant til at sige, at vi godt vil lave nogle ordninger, som kan lave en god skole.

- Det undrer os da, at man ikke vil det fra Finansministeriets side, og derfor har det undret os meget, at vi har mødt et ultimatum, der går på, at man vil afskaffe aftaleretten på arbejdstid, siger Uffe Rostrup.

Han peger på, at Frie Skolers Lærerforening har lavet en undersøgelse, der viser, at 84 procent af lederne ønsker at bevare en central eller decentral aftalemulighed.

- Man er i gang med at prøve at give lærerne en hadegave. Man siger, at det her skal I gøre, men der er ikke nogen, der er interesseret i at have det.

- Moderniseringsstyrelsen er kun interesseret i en ting, og det er at få gennemtrumfet et ideologisk projekt om at få afskaffet lærernes arbejdstidsaftale. Det er dybt beklageligt, siger Uffe Rostrup.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere