Farvel og tak: Kardinal afskeds-sviner paven

En australsk kardinal taler i kritiske vendinger om pave Benedikt XVI på dagen for pavens formelle farvel

George Pell (th.) er ikke tilfreds med den afgående Pave Benedikt XVI's indsats. (Foto: AP/Eyevine)
George Pell (th.) er ikke tilfreds med den afgående Pave Benedikt XVI's indsats. (Foto: AP/Eyevine)

En højtstående australsk kardinal kritiserer torsdag den afgående pave Benedikt XVI og kalder hans historiske tilbagetræden 'destabiliserende'. Derudover sætter han stort spørgsmålstegn ved pavens lederevner.

Den australske kardinal George Pell er Australiens repræsentant i konklavet, der inden længe træder sammen for at afgøre, hvem der skal efterfølge pave Benedikt XVI.

Læs også:

Se også: Twitter: Her er den næste pave

På dagen, hvor paven formelt træder af, udtaler George Pell, at pave Benedikt var 'en strålende lærer', men at 'det at lede ikke var hans stærke side'.

- Jeg tror, at jeg foretrækker en person, der kan lede kirken og trække den lidt mere sammen, siger George Pell.

Han synes ikke, at det virkede som om, at paven havde nok gennemslagskraft i sit lederskab.

- Jeg tror, at det primært er folk rundt omkring paven, der har styret, og det er ikke altid blevet gjort strålende, siger Pell.

Kardinalen tilføjer, at den 85-årige paves beslutning om frivilligt at træde tilbage - den første pave siden middelalderen, der har gjort det - kan danne en bekymrende præcedens for kirken.

- Folk, der for eksempel er uenige med en fremtidig pave, vil måske iværksætte en kampagne for at få ham til at træde tilbage, siger George Pell.

Kardinalen udtaler endvidere, at den tyske pave Benedikt - tidligere Joseph Ratzinger - er helt klar over, at hans tilbagetræden har været et brud på traditionerne, og at det godt kan virke 'lidt destabiliserende'.

I sin sidste store tale på Peterspladsen onsdag erkendte pave Benedikt XVI da også, at hans beslutning om at abdicere er usædvanlig og har stor betydning.

- Men jeg har truffet beslutningen med renhed i ånden, sagde paven til den kæmpemæssig folkemængde på Peterspladsen, der var mødt frem for at sige farvel, inden han forlader Vatikanet torsdag.

Torsdag eftermiddag vil pave Benedikt XVI gå om bord i en helikopter, som vil transportere ham til Caste Gandolfo, pavernes traditionelle sommerbolig.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere