Spøgelsesskib driver mod Irland

De irske transportmyndigheder følger nøje et spøgelsesskibs kurs over Atlanten

Skibet MV Lyubov Orlova, der tidligere blev brugt til turist rundfarter i arktiskeområder, driver nu føreløs rundt i Nordatlanten mod Irlands kyst (Foto:Dietmar Hasenpusch)
Skibet MV Lyubov Orlova, der tidligere blev brugt til turist rundfarter i arktiskeområder, driver nu føreløs rundt i Nordatlanten mod Irlands kyst (Foto:Dietmar Hasenpusch)

Det kunne være en del af plottet i en hårrejsende Hollywood gyser. Midt ude i Nordatlanten mellem Canada og Irland flyder et spøgelsesskib rundt på må og få. Kun rotter og andet kravl befinder sig ombord på det rustne metalbjerg, der i elementernes vold flyder rundt på det store verdenshav.

Det tidligere russisk ejede skib, Lyubov Orlova, var på vej fra Canada mod den Dominikanske Republik, hvor skibet skulle til ophug. Men sådan gik det ikke.

Under 24 timer efter sin afgang fra Canada den 23. januar springer slæbetorvet, og den jugoslavisk byggede båd bevæger sig førerløs ud i internationalt farvand. Her var den en overgang tæt på at kolliderer med en boreplatform ud for Newfoundland, mens den også er til fare for den øvrige skibstrafik.

Men på trods af de potentielle farer vil ingen påtage sig ansvaret for bjergningen af det 100 meter lange spøgelsesskib, så længe det befinder sig i internationalt farvand, skriver VG.no.

Vildfarent skib følges nøje

Fra irsk side følges situationen tæt. Siden skibet for godt en måned siden rev sig løs, har det langsomt men sikkert bevæget sig mod den irske kyst.

- Hvis skibet skulle bevæge sig ind i irsk farvand, vil vi tage de nødvendige foranstaltninger for at tage hånd om situationen, meddeler talskvinde fra det irske Transportministerium, Caroline Ryan til National Post

Hun fortæller, at man desuden følger skibet tæt via satellit. På nuværende tidspunkt befinder sig 2400 kilometer fra Irlands kyst.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere