Hestekød i dansk biksemad

Findus erkender, at der er hestekød i deres biksemad - derfor trækker de nu deres biksemad tilbage

Fødevareproducenten Findus trækker nu færdigretter med biksemad tilbage fra det danske marked.

Prøver, der er foretaget på færdigretterne, viser nemlig , at der er mellem en og tre procent hestekød i retterne Findus Biksemad 1,4 kg.

Det oplyser Findus til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Her er listen over mistænkte hestekødsprodukter

Samtidig beklager produktionsdirektør Henrik Nyberg dybt.

- Vi har lavet 122 tests af vores sortiment for hestekød, og den har desværre vist, at der er fundet mellem en og tre procent hestekød i vores biksemad. Selv om det kun er ét positivt svar, er det selvfølgelig ét for meget, forklarer han til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Der er nærmest ikke gået en dag, hvor der ikke er kommet en ny afsløring, og den nye sag viser os, at vi desværre ikke kan stole på vores leverandører, siger han videre.

Læs også:

Se også: Aldi undersøger færdigretter for hestekød

- Hvordan har du det med, at flere af jeres forbrugere nu kan have indtaget hestekød uden at vide det?

- Det er jeg selvfølgelig ked af, og vi gør alt, hvad vi kan for at råde bod på det. Men det er også vigtigt at fortælle, at der i modsætning til vores lasagne kun er fundet en lille andel hestekød i biksemaden. I lasagnen var det mellem 60 og 100 procent.

- Men selvfølgelig skal man kunne stole på, at der er oksekød i retten, hvis der står oksekød på pakken.

- Kan man som forbruger stole på jer fremover?

Læs også:

Se også: Iværksætter: Giv heste-lasagne til fattige

- Det vil jeg håbe, at man kan. Som sagt tager vi sagen med det største alvor, og derfor kommer vi til at teste hele vores sortiment igennem. Men det er dybt beklageligt, lyder det videre fra produktionsdirektør Henrik Nyberg.

Fødevareskandalen begyndte for alvor at rulle i midten af januar, hvor fødevaremyndighederne fandt hestekød i burgerkød. Siden har skandalen vokset sig større og større for hver dag.

Hestekød er således blevet solgt i varer, der ifølge eget udsagn burde indeholde rent oksekød, over det meste af Europa - blandt andet i lande som Irland, Storbritannien, Frankrig, Schweiz, Sverige, Tyskland, Norge, Rusland og Danmark.

opdateres..

0 kommentarer
Vis kommentarer