Kontanthjælpsmodtager om overklassehjælp: Pisser på danskerne

I Helsingør Kommune sidder Michael og hans kone og undrer sig over, at det for en ung overklassedreng er så let at få kontanthjælp, mens de selv har skullet kæmpe sig til det

Her får Jens-Ulkrik den første udbetaling. Knap så let var det for Michael at få hjælp fra kommunen. (Foto fra filmen)
Her får Jens-Ulkrik den første udbetaling. Knap så let var det for Michael at få hjælp fra kommunen. (Foto fra filmen)

- Absolut forkasteligt.

Sådan lyder reaktionen fra 48-årige Michael, efter ekstrabladet.dk i dag kan fortælle om den 23-årige Jens-Ulrik fra Gentofte, der har testet, hvor let det er for en veluddannet ung mand at få adgang til kontanthjælp i København Kommune.

Da Michael og hans hustru i sommeren 2011 begge blev fyret fra deres job og henvendte sig til Helsingør Kommune for at få hjælp, gik det nemlig knap så glat.

- Det virkede generelt, som om vores sag blev trukket i langdrag. Der gik et halvt år, før det hele faldt på plads, og i to måneder omkring jul 2011 fik vi slet ingen penge, fortæller han.

Læs også:

Se også: Hellerup-dreng fik kontanthjælp på 1. klasse

Både han og hustruen er uddannet smede, og inden for det fag er det ifølge Michael stort set umuligt at få job. Med to børn skal der dog en vis portion penge til for at skaffe mad på bordet og tøj på kroppen. Havde det ikke været for familiens hjælp, havde de derfor haft svært ved at klare situationen.

Noget lettere gik det for 23-årige Jens-Ulrik. Allerede ved første møde med en sagsbehandler på jobcenteret i København Kommune fik han gode råd til, hvad han skulle sige og gøre for at få udbetalt kontanthjælpen.

- Det kan ikke være rigtigt, at det skal fungere på den måde. Selv skulle vi blotlægge hele vores liv for at få hjælp. Det er at pisse på danskere, der har arbejdet hele deres liv. Og det er bestemt ikke med min gode vilje, at jeg henvender mig til jobcenteret, siger Michael.

Læs også:

Se også: Københavns Kommune: Dybt beklageligt

På jobcenteret i København får den 23-årige Jens-Ulrik dog ikke kun hjælp til at agere i systemet. Han får også råd til, hvordan han kan få forskellige udgifter dækket. En hjælp, Michael og hans kone ikke har mærket meget til.

- Først for en uge siden fik vi oplyst, at vi kunne få hjælp til at få dækket tandlægebesøg. Men selv om ingen af os har været til tandlæge i to år, tør vi ikke tage imod hjælpen. Nu er der endelig kommet styr på vores sag. Hvis vi søger om mere hjælp, er jeg bange for, at der går kage i den. Jeg har fuldstændig mistet tiltroen, siger Michael.

- Jeg skal ikke have mere med dem at gøre. Jeg skal bare have et arbejde, så jeg kan komme ud af det system. Jeg er virkelig skuffet over den måde, man bliver behandlet på, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere