Søvndal: Rejsebureau skal forklare ballade i Prag

Udenrigsministeriet vil mødes med Rejsemægleren. Antallet af sager i Prag er 'helt usædvanligt', siger Søvndal

Danske unges druk, hærværk og vold i vinterferien i Prag får nu Udenrigsministeriet til at indkalde rejsebureauet Rejsemægleren til møde.

Læs også:

Se også: Rejsemægleren: Vi har ikke gjort det godt nok

Samtidig oplyser udenrigsminister Villy Søvndal (SF), at hele 28 danskere i sidste uge blev indbragt på hospitaler i den tjekkiske hovedstad til behandling for blandt andet alkoholforgiftning og knivstikkeri, mens seks danske unge blev anholdt af tjekkisk politi.

- Da antallet af sager i Prag og deres karakter er helt usædvanligt, har Udenrigsministeriets Borgerservice indbudt en repræsentant for det rejsebureau, som har været rejsearrangør i de fleste af de sager, som ambassaden har været involveret i, til et møde efter vinterferien, lyder det fra Søvndal.

Læs også:

Se også: Tjekkisk politi holder kortene tæt i knivsag

Oplysningen kommer i et skriftligt svar til Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som har spurgt udenrigsministeren, om Danmark vil sende en officiel undskyldning til Tjekkiet for de unge gymnasieelevers hærgen.

Men så langt vil Villy Søvndal ikke gå.

- Jeg har allerede i medierne udtrykt min afstandtagen fra den opførsel, som nogle af de besøgende danskere har udvist, som jeg betragter som helt og aldeles uacceptabel.

Læs også:

Se også: Rejsemægleren sætter flere guider ind

- De tjekkiske myndigheder er bekendt med min holdning på dette punkt, men der er selvsagt ikke tale om en sag, som vedrører det officielle forhold mellem Danmark og Tjekkiet, hvor der er behov for officielle undskyldninger, skriver Søvndal.

Det massive indtog af danske unge i Prag resulterede i sidste uge i slagsmål, to knivstikkerier, et overfald på en tjekkisk politimand samt omfattende hærværk på to hoteller.

Læs også:

Se også: Rejsemæglerbus tilbageholdt: Politiet kørte teenagepiger til toget

Foruden mødet med Rejsemægleren vil Udenrigsministeriets Borgerservice også inddrage en bredere kreds af myndigheder og organisationer i en drøftelse om unges sikkerhed på rejse i udlandet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere