Sådan vil Assange ud af asylklemmen

Et nyt parti skal være vejen ud ad asylklemme for Julian Assange, som har siddet i fast i London siden august

Julian Assange bliver anholdt, hvis han forlader Ecuadors ambassade i London. Nu håber han, en politisk karriere kan redde ham. (AP Photo/Matt Dunham)
Julian Assange bliver anholdt, hvis han forlader Ecuadors ambassade i London. Nu håber han, en politisk karriere kan redde ham. (AP Photo/Matt Dunham)

WikiLeaks-stifteren Julian Assange mener, at en plads i det australske overhus vil kunne redde ham ud af sin asylsituation i London.

Efter at den britiske højesteret i maj sidste år fastslog, at australieren skal udleveres til Sverige, hvor han er anklaget for seksuelle overgreb mod to svenske kvinder, har WikiLeaks-stifteren søgt politisk asyl i Ecuadors ambassade i den britiske hovedstad.

Læs også:

Se også: Så mange millioner koster det at overvåge Assange

Assange efterforskes også i USA for offentliggørelsen af hemmeligt stemplede dokumenter om krigene i Irak og Afghanistan, og han siger, at han frygter at blive udleveret til amerikanerne fra Sverige.

I et interview, der er lagt ud på den amerikanske hjemmeside The Conversation, har Assange nu skitseret et scenario, som vil ændre hans fastlåste situation.

En diplomatisk situation
- Det vil føre til, at en efterforskning af spionageanklagerne bliver droppet, siger han.

Det er den tidligere hackers håb, at han bliver valgt ind i det australske senat ved valget i september. Han mener, at USA i den situation vil droppe dets efterforskning af Assange, og at Storbritannien vil følge efter.

Og vejen til at komme ud af klemmen er lanceringen af et WikiLeaks-parti.

Læs også:

Se også: Wikileaks-stifter lider af lungesygdom

Assange, som er født i Queensland, vil stille op ved valget i delstaten Victoria. Han er fortsat en populær person i sit hjemland.

Ecuadors præsident, Rafael Correa, opfordrede i weekenden EU til at finde en hurtig diplomatisk løsning på Assange-sagen.

- Det er en diplomatisk situation, som må løses hurtigt muligt, sagde Correa kort efter at have erklæret sig som vinder af Ecuadors præsidentvalg.

Australierne går til valg 14. september.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere