GALLERI: Danske fotografer hædret

Se årets bedste pressefotos

Mænd bærer ligene af de dræbte søskende Suhaib Hijazi (2) og hendes treårige bror Muhammad gennem Gaza By. (Foto:AP/Paul Hansen, Dagens Nyheter)
Mænd bærer ligene af de dræbte søskende Suhaib Hijazi (2) og hendes treårige bror Muhammad gennem Gaza By. (Foto:AP/Paul Hansen, Dagens Nyheter)

Der var hæder til flere danske pressefotografer, da årets bedste pressefotos blev kåret i sidste uge under overskriften World Press Photo.

Den tidligere Ekstra Blads-fotograf Jan Grarup vandt kategorien vandt i kategorien 'sports feature' for en serie fotos af somaliske kvinder, der spiller basketball i den krigshærgede hovedstad, Mogadishu.

I kategorien 'Daglig-liv' opnåede Berlingskes Søren Bidstrup en andenplads, og Politikens Jacob Ehrbahn opnåede en tredjeplads i samme kategori.

Årets bedste pressefoto er taget af den svenske fotograf Paul Hansen fra avisen Dagens Nyheter. Han vandt med et foto af en gruppe voksne mænd, der bærer to døde børn gennem en lille gade i Gaza.

Se flere af de mange fotos fra konkurrencen i galleriet oven for.

1 af 29 Søren Bidstrups foto fra en sommerferie i Jeselo i Italien. Billedet opnåede en andenplads i kategorien 'Daglig-liv'. (Foto: AP/Søren Bidstrup, Berlingske)
2 af 29 Det lesbiske par Phan Thi Thuy Vy og Dang Thi Bich Bay, som har været sammen et år. Vietnam har i et historisk perspektiv været modstander af par af samme køn, men nu overvejer den kommunistiske regering at gøre Vietnam til det første land i Asien, der tillader ægteskab mellem to personer af samme køn. Foto: AP/Maika Elan, Most)
3 af 29 Kvinden der lever af at samle affald på en gigantisk losseplads i Nairobi i Kenya ville ønske, at hun havde mere tid til at læse i de bøger, hun falder over imellem skraldet. Hun læser også med stor glæde reservedelskataloger fra virksomheder. Det er en afveksling fra affalds-indsamlingen, siger hun. (Foto: AP/Micah Albert, Redux Images)
4 af 29 Mand deltager i traditionelt væddeløb med tyre på Sumatra i Indonesien. (Foto: AP/Wei Seng Chen)
5 af 29 Et foto fra 7. marts 2012 af træer, der blev væltet af tsunamien i Japan i 2011. (Foto: AP/Daniel Berehulak, Getty Images)
6 af 29 En syrisk oprører i Aleppo. (Foto: AP/Fabio Bucciarelli, Agence France-Presse)
7 af 29 Syriske oprørere torterer en mand, der er afhørt og derpå erklæret skyldig i at være regerings-stikker. (Foto: AP/Emin Ozmen)
8 af 29 En tyr løber ind i arenaen ved en tyrefægtning i Pamplona. (Foto:AP/Daniel Ochoa de Olza, Arkiv)
9 af 29 Røg stiger op efter et israelsk angreb i Gaza. (Foto: AP/Bernat Armangue, Arkiv)
10 af 29 En menneskemængde i Gaza By sparker til liget af en palæstinensisk mand, der var mistænkt for at samarbejde med israelerne. (Foto: AP Photo/Bernat Armangue, Arkiv)
11 af 29 En palæstinensisk mand græder ved synet af fire døde børn i lighuset på Shifa Hospitalet i Gaza By. (Foto:AP Photo/Bernat Armangue, Arkiv)
12 af 29 En mand græder over et dræbt familiemedlem i Gaza By. (FotoAP/Bernat Armangue, Arkiv)
13 af 29 Et medlem af familien Abdel Aal reddes ud af ruinerne af et kollapset hus efter et israelsk angreb i Gaza By. (Foto: AP/Bernat Armangue, Arkiv)
14 af 29 En palæstinensisk kvinde hjælpes væk efter et israelsk angreb i Gaza By. (Foto:AP/Bernat Armangue, Arkiv)
15 af 29 Den truede fugleart, der på engelsk hedder Cassowary spiser af frugter fra det blå Quandang-træ. (Foto: AP Photo/Christian Ziegler)
16 af 29 Kongepingviner fotograferet ved Antarktis i november 2011. (Foto: AP/Paul Nicklen, National Geographic magazine)
17 af 29 Tyrefægteren Juan Jose Padilla hyldes efter en tyrefægtning i den spanske by Olivenza.(Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza, Arkiv)
18 af 29 Den 15-årige crack-misbruger Natalia Gonzales fotograferet i slumkvarteret Manguinhos i Rio de Janeiro. (Foto: AP/Felipe Dana, Arkiv)
19 af 29 En palæstinensisk mand på motorcykel trækker liget af en mand langs vejen. Manden var mistænkt for at samarbejde med israelerne. (Foto: AP/Adel Hana, Arkiv)
20 af 29 Den spanske tyrefægter Juan Jose Padilla tager sigte, indne han dræber en tyr ved en tyrefægtning i byen Olivenza. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza, Arkiv)
21 af 29 Tyrefægteren Juan Jose Padilla under en tyrefægtning i byen Olivenza. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza, Arkiv)
22 af 29 Den syriske kvinde Aida, hvis mand og to børn blev dræbt af regeringsstyrker, græder over tabet af sin familie. (Foto:AP/Rodrigo Abd, Arkiv)
23 af 29 Ligene af Lesbia Altamirano og Wilmer Orbera ligger på gulvet i en pool-hall i Honduras. De blev dræbt af ukendte gerningsmænd. (Foto: AP/Esteban Felix, Arkiv)
24 af 29 Tilskuere til tyrefægtning på San Isidro-markedet i Madrid.(Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza, Arkiv)
25 af 29 En palæstinensisk mand kysser et dræbt familiemedlems hånd i lighuset på Shifa-hospitalet i Gaza By. (Foto: AP/Bernat Armangue, Arkiv)
26 af 29 Den spanske tyrefægter justerer sin hat inden en tyrefægting i byen Olivenza. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza, Arkiv)
27 af 29 Palæstinensiske børn går gennem ruinerne af en sønderbombet skole i Gaza By. (Foto: AP/Bernat Armangue, Arkiv)
28 af 29 Butiksejer Mireia Arnau græder ved synet af sin sønderknuste butik, der blev stormet af demonstranter under sammenstød med politiet under en general-strejke i Barcelona. (Foto: (AP/Emilio Morenatti, Arkiv)
29 af 29 Mænd bærer ligene af de dræbte søskende Suhaib Hijazi (2) og hendes treårige bror Muhammad gennem Gaza By. (Foto:AP/Paul Hansen, Dagens Nyheter)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere