Sexdømt karatetræner: Min sti er ren

Den nuværende karateformand holder sig til, at han blot følger rettens og DIFs retningslinier, når han fortsætter som formand

Den sexdømte træner, der nu er formand i karateklubben, selvom han ikke må træne børn og unge under 18 år, henholder sig til, at DIF og retten ikke har frakendt ham retten til at være formand. Dette billede har intet med den konkrete sag at gøre. Modelfoto: Anders Brohus
Den sexdømte træner, der nu er formand i karateklubben, selvom han ikke må træne børn og unge under 18 år, henholder sig til, at DIF og retten ikke har frakendt ham retten til at være formand. Dette billede har intet med den konkrete sag at gøre. Modelfoto: Anders Brohus

Ved du noget? Så tip os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Den sexdømte tidligere karatetræner, der er blevet udelukket fra at være træner for børn og unge de næste 10 år, fordi han havde et forhold til en 17-årig pige, han var træner for, siger, at han blot følger de retningslinier, der ligger i byrettens og DIF's afgørelser, når han vælger at fortsætte som formand.

- Jeg kan kun sige, at retten havde mulighed for at fratage mig min trænervirksomhed, hvis de ville. Og DIF kunne have gjort det samme og forbudt mig at besidde administrative poster. Jeg har spurgt specifikt til det, siger han og fortsætter:

- Og der er ikke nogen af de instanser, der har ønsket det. Så jeg kan sige, at hvad det angår, der er min sti ren.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sexdømt karatetræner stadig formand i samme klub

Den tidligere karatetræner blev valgt som formand, da klubben reorganiserede sig i efteråret sidste år efter dommen i byretten og DIF's afgørelse i sagen.

- Man kan sige, at dem, der skal holde øje med dig, er folk, der kender dig, sidder i bestyrelse med dig og i princippet er under dig. Kan man ikke sige, at det er for meget at forlange, at de skal kunne gå ind og holde øje med dig?

Stor debat
- Den afgørelse, der er truffet, er truffet ud fra sagens præmisser. Og det er ud fra min person, blandt andet. Og det har konsekvenser for mig, hvis jeg ikke følger den kendelse. Det er jo mit ansvar. Der har vi alle sammen som borgere et ansvar for at overholde sådan nogle ting.

- Hvis nu, og det må man jo ikke håbe, at I får en lignende sag i jeres klub, vil det så ikke være svært for dig at gå ind og vurdere sådan en sag?

- Det kan jeg ikke se, hvorfor det skulle være.

- Men man kan sige, at du har selv overskredet grænsen.

- Det er hypotetisk. Det vil jeg ikke udtale mig om.

- Hvad er din holdning til, hvis der er nogen, der har et seksuelt forhold til børn og unge under 18 år og har det tillidsforhold?

- Alle har pligt til at overholde den lærerparagraf. Og min sag har også medført en stor debat omkring det inden for sporten. Der var mange, der ikke var bekendt med den (skolelærerparagraffen, red.). Så det er også en meget positiv signalværdi, at det er blevet bragt på bane ad den vej.

Pigen ikke længere i klubben
- Så forældre til børn og unge i jeres klub kan godt forvente, at I slår lige så hårdt ned på det i jeres klub, som man må gøre alle andre steder.

- Det vil jeg da tro, siger han.

Den tidligere karateinstruktør fortæller, at pigen, som han havde et forhold til, ikke længere er i klubben.

- Kan man ikke sige, at der kan være et ’clash’ (sammenstød, red.) der, at du får lov til at sidde, og hvis hun skal have lov til at blive i klubben, så er hun påtvunget, at du også er der, og på den måde blive konfronteret med dig og mindet om den krænkelse igen?

- Det er et valg, man kan træffe. Ellers er der jo et andet sted, man kan træne, hvis det er, siger han.

- Men er det fair, at det er hende, der skal tage valget, når det er dig, der har gjort noget forkert?

- Det vil jeg ikke kommentere. Det er ikke så simpelt, som du lægger det op der, siger den sexdømte karateformand.

Hvad synes du om det principielle i, at en sexdømt karateinstruktør kan sidde som formand i en klub, når han er fradømt retten til at være træner for børn og unge under 18? Skriv din mening herunder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere