Paven opfordrer katolikker til at forny sig

Pave Benedikt XVI opfordrer i en af sine sidste offentlige andagter den katolske kirke til at skifte fokus

Selv om han har været en yderst konservativ førstemand for den katolske kirke, opfordrer den afgående pave Benedikt XVI kirken og dens 1,2 milliarder medlemmer verden over til at forny sig og fokusere på troen.

Samtidig beder han dem i en af sine sidste offentlige optrædener om at "fornægte stolthed og egoisme".

- Kirken opfordrer alle sine medlemmer til at forny sig, siger den 85-årige pave ved sin sidste Angelus-bøn, hvor han bliver mødt af jubel fra de titusinder af fremmødte på Peterspladsen i Rom.

- Det udgør en kamp, en åndelig kamp, fordi de onde ånder forsøger at få os til at afvige fra vejen mod Gud, uddyber paven fra sin balkon.

Ifølge de lokale myndigheder er mere end 100.000 personer søndag mødt op for at se den 85-årige pave, der mandag annoncerede, at han fredag 28. februar vil trække sig fra posten som den katolske kirkes overhoved efter otte år i sædet.

Mange af de fremmødte vifter med flag og bannere, hvor der står "tak" og "Gud velsigne dig" til paven.

Den tyskfødte pave takker da også de mange troende for at have sat deres søndag af til at høre og se ham - og kalder det "et tegn på hengivenhed og åndelig nærhed".

Folkemængden kvitterer med at råbe "paven længe leve".

Benedikt XVI er kun den anden pave, der er trådt tilbage af egen fri vilje - og ikke ved sin død. Han begrunder selv beslutningen med sin høje alder og svigtende kræfter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere