Meteor paranoia: Nu ser alle meteorer

Flere steder i verden rapporteres der nu om meteorer efter nedslaget i Rusland

På Cuba så man et mystisk objekt på himlen tirsdag aften. (Privatfoto)
På Cuba så man et mystisk objekt på himlen tirsdag aften. (Privatfoto)

Meteoren der fredag rystede russerne i sådan en grad, at 1145 personer blev såret og 2962 bygninger blev skadet, er tilsyneladende kun begyndelsen.

Cuba menes at være ramt af et meteornedslag, mens Californien rapporterer om mystiske lysglimt på himmelen.

I Rusland påstod lederen af partiet De Liberale Demokrater, Vladimir Zhirinovsky, dog at der ikke var tale om en meteor - men en afprøvning af et våben.

- Det er ikke en meteor, der falder, men amerikanerne, der er ved at afprøve nye våben, sagde han ifølge det russiske medie Ria Novosti.

Andre stedet i verden ser man dog stadig meteorer, om end flere en normalt.

Læs også:

Den russiek regering troede, at resterne af meteoren var landet i søen Chebarkul, der efter nedslaget havde et gigantisk cirkulært hul. (Foto: AP) Samfund - 16. feb. 2013 - kl. 18:14 Russisk meteor forsvundet sporløst

Større end solen
Opskræmte indbyggere på Cuba beskriver over for det lokale medie Cuba Si, at de tidligere på ugen så et lysglimt på himlen.

Lysglimtet blev efterfulgt af en kraftig eksplosion, der fik vinduer og vægge til at ryste i den lille by Cienfuegos, der ligger tæt ved Rodas på Cuba.

- Vi tog på fisketur tirsdag ved femtiden, og omkring ottetiden så vi et kæmpe lys på himlen efterfulgt af en kæmpe ildkugle, der så større ud end solen, siger den lokale fisker til Cuba Si.

Der er dog ingen meldinger om skader, som man har set det i Rusland.

- Mit hjem rystede helt. Jeg har aldrig hørt noget så mærkeligt, siger en lokal kvinde ifølge nyhedsbureauet AP.

En lokal antropolog, Marcos Rodriguez, har set en video af det lysende objekt, og han siger til Cuba Si, at alt tegner på, at der er tale om en meteor. Ifølge mediet undersøger myndighederne på Cuba i øjeblikket området for at se, om der eventuelt er rester af fragmenter i området.

Læs også:

(Foto: AP) Samfund - 15. feb. 2013 - kl. 17:49 Meteorregnen kunne lige så godt have ramt København

Blålig ildkugle
Også i San Fransisco i USA har det lokale myndigheder modtaget opkald fra bekymrede indbyggere, der har set lysglimt på himlen.

Flere beskrev overfor Chabot Space and Science Center i Oakland, at de havde set en blålig ildkugle på himlen.

Men astronomen Gerald McKeegan siger til nyhedsbureauet AP, at rumcentrets store teleskoper ikke har opfanget nogle fremmedlegemer på himlen. Han gætter på, at det var en meteor, der brændte op på himlen, hvilket er et forholdsvist normalt fænomen ude på havet, men meget sjældent ses inde over byerne.

</p>

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere