Iværksætter: Giv heste-lasagne til fattige

Den svenske iværsætter Roy Gustafsson er gal over, at Findus vil brænde hestelasagne

Roy Gustafsson har tilbudt Findus 10.000 svenske kroner for hestekødslasagnerne. (Polfoto/Morten Langkilde)
Roy Gustafsson har tilbudt Findus 10.000 svenske kroner for hestekødslasagnerne. (Polfoto/Morten Langkilde)

Den svenske færdigretsproducent Findus har tilbagekaldt tusindvis af frosne lasagner fra butikshylderne, efter en britisk labatorieundersøgelse afslørede spor af hestekød i deres mad.

Og producentens plan er ifølge den svenske avis Aftonbladet at brænde de skandaleombruste færdigretter.

Det får nu den 54-årige svenske iværksætter Roy Gustafsson til at banke i bordet. Han vil have, at hestekødslasagnerne skal doneres til fattige mennesker.

Læs også:

En af H.S. Slagteris kunder mener ikke, de e rblevet oplyst om, at der har været hestekød i det kød, de har modtaget. (Foto: Claus Bonnerup) Samfund - 16. feb. 2013 - kl. 15:35 Pizzeria-ejer stiktosset på hesteslagter

- Det er stærkt oprørende, at man nu skal til at smide maden ud, når der findes andre, som ikke har noget mad, siger han til Aftonbladet.

Han har derfor tilbudt Findus at købe alle hestekødslasagnerne for et 'symbolsk beløb' på 10.000 svenske kroner. Hvis Findus gik med til aftalen, så vil Roy Gustafsson skænke hestekødslasagnerne til velgørenhedsorganisationer.

- Da man var barn, og ikke kunne spise op, så sagde far mor, at man skulle tænke på de små børn i Afrika. Det gør man ikke mere, men man bør tænke på sine medmennesker her i Sverige.

Roy Gustafsson siger til avisen, at han ikke selv har noget imod at spise hestekød, så længe der ikke er tale om hans egen shetlandspony.

- Den, som har behovet, spiser hvad som helst for at fylde maven. Det er et grundlæggende behov, og folk er taknemmelige for at få mad.

Læs også:

Se også: Så farligt er medicineret hestekød

Skal laves til biogas
Men Findus har desværre takket nej til Roy Gustafsson velgørenhedstilbud. De svarede, at de ikke var interesseret i at sælge det, og at en del af hestekødslasagnerne allerede var blevet destrueret.

- Og det er der ikke noget, at gøre ved. Men det er bedrøvende, at man destruerer mad, når der er andre, som har brug for det.

Findus har oplyst, at der skal laves biogas af de resterende hestekødslasagner.

- Det er helt fint, men man bør prioritere, at mennesker får mad i maven, før man prioritere biogas til køretøjer, siger Roy Gustafsson.

Læs også: Se også: Eksperter: En PR-katastrofe for Findus Eksperter: En PR-katastrofe for Findus

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere