Anders Bondo: Vi er tilfredse med smal aftale

Det endelige overenskomstforlig mellem de kommunalt ansatte og KL er en smal aftale, mener Anders Bondo

(Foto: Jacob Ehrbahn)
(Foto: Jacob Ehrbahn)

Det endelige overenskomstforlig mellem 550.000 kommunalt ansatte og Kommunernes Landsforening (KL) er ikke fyldt med gaver.

I aftalen er der lønforbedringer på 2,22 procent over to år til kommunalt ansatte som lærere, pædagoger og kontormedarbejdere.

Læs også:

Se også: Lille lønstigning på vej til kommunalt ansatte

Alligevel er Anders Bondo Christensen, der er chefforhandler for KTO, som repræsenterer de kommunalt ansatte, tilfreds med aftalen.

- Det er en smal aftale på alle måder, både økonomisk og indholdsmæssigt. Den afspejler, at vi er i en vanskelig, økonomisk situation. Vi har en lønstigning, som ligger i underkanten af to procent på to år. Det er bestemt ikke meget, siger han.

Den samlede lønfremgang dækker over en generel lønstigning på 1,97 procent, mens de sidste 0,25 procent lægges ud til decentrale forhandlinger på de enkelte overenskomstområder.

Anders Bondo understreger dog, at den gennemsnitlige løn i den kommunale sektor hidtil er steget mere end i den private sektor. Derfor nedreguleres den offentlige sektors løn, fordi den skal følge de privates ifølge overenskomsten.

Han regner dermed den negative reguleringsordning med, og således skal lønforbedringen på de 1,97 procent reguleres ned til 1,91 procent, siger han.

- Det, synes jeg, vi skal, for vi regner den med, når den er positiv, og derfor skal vi også regne den med, når den er negativ, siger han.

Anders Bondo understreger, at det for ham er vigtigt, at der i aftalen er en parallelitet til den private sektor. Den betyder, at hvis der kommer vækst i den private sektor, så følger den offentlige sektor også med.

Det nye forlig betyder, at tryghedspuljen, der blev aftalt ved den sidste overenskomstforhandling for to år siden, videreføres.

Puljen har til formål at finansiere opkvalificering og efteruddannelse af ansatte, der afskediges som følge af kommunale besparelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere