Afgiftschok til danskerne

Snydt igen: Forhøjet bundskat og stigende priser på diesel, fjernvarme, jord og vand udhuler dine skattelettelser

Steen Damgaard Christensens grønne ejerafgift på hans VW Polo er steget  fra 790 kroner til 1200 kroner fordi, han har en dieselbil.  Han er ligesom alle andre danskere ramt af de afgiftsstigninger , som danskerne må lægge ryg til i år og de kommene år. (Foto: Erns Van Norde)
Steen Damgaard Christensens grønne ejerafgift på hans VW Polo er steget fra 790 kroner til 1200 kroner fordi, han har en dieselbil. Han er ligesom alle andre danskere ramt af de afgiftsstigninger , som danskerne må lægge ryg til i år og de kommene år. (Foto: Erns Van Norde)

Det hele skulle være så godt.

Med skattelettelser fra 2013 skulle danskerne få flere penge mellem hænderne, og privatforbruget skulle stige. Men gevinsten er minimal.

For med små afgiftsstigninger og ekstraskatter udhules danskernes indkomstskattelettelser. Det kan Ekstra Bladet i dag afsløre.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skattelettelser: Du får en lang næse

Skattestigninger er hver for sig måske små, men lagt sammen løber de op i flere tusinde kroner om året. Eksemplerne illustrerer det bedst.

I finansloven for 2013 er der for eksempel lavet en lille fiks ændring, som de færreste vil opdage.

Energiforbrug brandbeskattes
Personfradraget er sænket fra 42.900 kroner til 42.000 kroner ligesom bundskatten er forhøjet med 0,19 procent.

I kroner og øre betyder det, at danskere med en indkomst på eksempelvis 300.000 kroner kommer til at betale 862 kroner i ekstraskat i 2013.

Også danskernes energiforbrug bliver brandbeskattet.

Fjernvarmen er allerede blevet dyrere fra i år. Ifølge Dansk Fjernvarme betyder det i kroner og øre en stigning på mellem 700 og 1000 kroner for at opvarme et helt almindeligt parcelhus. Og de statslige afgifter på vand er eksempelvis steget fra fem kroner pr. kubikmeter i 2011 til 6,13 kroner i 2013.

LÆS OGSÅ:

Se også: Slipper for skattesmæk

– Når hele regnestykket gøres op, så er der i højere grad tale om skatteomlægninger end skattelettelser. Man har så at sige givet med den ene hånd og taget en del af det tilbage med den anden, og enkelte familier kan i sidste ende opdage, at de har mindre at gøre godt med sidst på måneden end før, siger forbrugerøkonom i Nykredit Johan Juul-Jensen.

Grøn ejerafgift steget
Også på andre områder rammer afgiftsskruen de skatteplagede danskere.

Senest har ejerne af dieselbiler fået et girokort ind ad døren med en grøn ejerafgift, som er steget betydeligt. Og en anden betydelig skattestigning, der rammer danskerne, er den stigende grundskyld. Boligejere i hele landet rammes, men det er i hovedstadsområdet, at stigningerne er størst.

Det betyder, at boligejerne –trods skattestop på ejendomsværdiskatten –kan se frem til stigende ejendomsskatter i mange år fremover.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag:

Så meget dyrere bliver el, vand og varme

Staten tager din gevinst, hvis prisen på el falder

Så meget stiger grundskylden i 2013 i de 16 hårdest ramte kommuner

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere