Forslag: Ansæt en ledig og få skatterabat

Virksomheder bør kunne trække halvdelen af lønnen fra i skat, hvis de hyrer en arbejdsløs, mener Djøf

De danske virksomheder bør få en kontant belønning, når de ansætter en arbejdsløs. Ifølge Djøf vil det både afkorte køen af ledige og styrke virksomhederne.

Konkret skal virksomhederne kunne trække halvdelen af lønudgifterne fra i skat, hvis de giver en ledig et job, foreslår Djøf ifølge Jyllands-Posten.

Forslaget kommer samtidig med de igangværende forhandlinger om en jobpakke, som regeringen er ved at færdiggøre.

Mange små og mellemstore virksomheder har ordrebøger, som godt kunne forsvare en ekstra ansættelse, men ifølge Allan Luplau, formand for de privatansatte medlemmer af Djøf, er virksomhederne ikke sikre på, om de tør ansatte flere.

- De mangler bare et sidste skub for at ansætte den akademiker eller metalarbejder, som der er brug for i virksomheden, siger Luplau til Jyllands-Posten.

Ordningen - eller beskæftigelsesvinduet, som han kalder den - skal gælde i 2013 og 2014 for at hive Danmark ud af "desperat situation".

- Det er usædvanlige tider i øjeblikket. For at vi kan komme ud af det økonomiske morads og den lave beskæftigelse, skal der ekstraordinære tiltag til, siger fagforeningsformanden.

Regeringens økonomiske ministre skal inden 1. marts aflevere deres forslag til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om, hvordan konkurrenceevnen kan skærpes.

Både SF og De Radikale kvitterer for indsparket fra Djøf.

- Men om forslaget nyder fremme eller ej, kan jeg ikke sige. Det må indgå i den samlede mængde af forslag, som regeringen modtager i øjeblikket, siger Nadeem Farooq, finansordfører for De Radikale, til Jyllands-Posten.

Cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg, mener Djøf har fat i noget af det rigtige - selvom der skal meget mere til. Beskæftigelsesvinduet kan supplere permanente reformer, siger han og nævner som eksempel en nedsættelse af selskabsskatten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere