Søn af berømt sort aktivist risikerer fængselsstraf

Et af Chicagos mest indflydelsesrige par erkender svindel med valgkampmidler og skattefusk

Det tidligere kongresmedlem Jesse Jackson jr. erkender sammen med sin hustru at have misbrugt penge, der skulle være brugt til at føre valgkamp.

Jesse Jackson jr., søn af den kendte, sorte borgerrettighedsforkæmper med samme navn, er sigtet efter en omfattende efterforskning.

Demokraten, som gik af i november efter 17 år i Repræsentanternes Hus, risikerer ifølge Chicago Sun Times at få en fængselsstraf på næsten fem år.

Problemer med helbredet var hans officielle begrundelse for at trække sig fra den politiske scene sidste efterår, men Jackson erkender nu, at han på det tidspunkt blev efterforsket af forbundspolitiet FBI.

Hans hustru er også sigtet i sagen. Myndighederne mener, at Sandra Jackson, der i forrige måned trak sig fra byrådet i Chicago, har givet skattevæsnet falske oplysninger.

De to er blevet anset for at være et af de mest magtfulde par i Chicago. Begge har erkendt forholdene. Det sikrer dem nedslag i straffene, skriver Chicago-avisen.

- Jeg har ingen undskyldning for mine handlinger, og jeg tager det fulde ansvar, siger Jesse Jackson jr. i en udtalelse via sin advokat.

Ifølge retsdokumenterne omfatter svindelen et beløb på 750.000 dollar eller 4,3 millioner kroner.

Jesse Jackson jr. s berømte far har foreløbigt ikke kommenteret sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere